Στάσεις εργασίας σε Τραμ και ΗΣΑΠ

Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα η Γραμμή 1 του Μετρό και το Τραμ

τραμ

Δεν θα λειτουργήσει σήμερα μεταξύ 10:00 – 13:30 το Τραμ, λόγω στάσης εργασίας σωματείου εργαζομένων, όπως ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ. Οι συρμοί θα αρχίσουν σταδιακά να αποσύρονται στις 9 το πρωί, ενώ αναμένεται πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας στις 2:30 το μεσημέρι.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στη Γραμμή 1 του Μετρό (Ηλεκτρικός), σήμερα Τετάρτη 15/2 από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που απέστειλε η ΣΤΑΣΥ στα μέσα ενημέρωσης.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν:

Να προωθηθούν εδώ και τώρα στη Βουλή οι συμφωνηθείσες με την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών νομοθετικές ρυθμίσεις, που μεταξύ των άλλων θα απομπλέξουν τους εργαζόμενους από τις απειλητικές προβλέψεις πορίσματος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με τις οποίες, απειλούνται ανά πάσα στιγμή να κληθούν να επιστρέψουν στην Εταιρία νόμιμες αμοιβές τους.

Η συμφωνία με την Πολιτική Ηγεσία έλαβε χώρα από το καλοκαίρι και επικυρώθηκε μέσω της εγκεκριμένης από αυτή ΕΣΣΕ. Ωστόσο, αν και έχουν περάσει περισσότεροι από 6 μήνες, οι ρυθμίσεις αυτές δεν προωθήθηκαν στη Βουλή, παρότι σε αυτό το διάστημα ψηφίστηκαν νομοσχέδια του Υπουργείου Μεταφορών και του Υπερταμείου, με ανάλογες διατάξεις για άλλους κλάδους.
Θεωρούμε ότι αυτή η κωλυσιεργία του Υπουργείου Μεταφορών, που διαιωνίζει μια άδικη απειλή σε βάρος των εργαζόμενων στη ΣΤΑ.ΣΥ, στοχεύει στο να κρατάει τους εργαζόμενους σε μια ιδιότυπη ομηρία, προκειμένου να διευκολυνθούν στην υλοποίηση του σχεδίου τους για απαξίωση του προσωπικού και της Εταιρείας, με τελικό στόχο την παράδοση έργου της σε ιδιώτες!

Ζητάμε να προωθηθούν αμελλητί στη Βουλή οι συμφωνηθείσες ρυθμίσεις και να μην υπάρξει ουδεμία άλλη καθυστέρηση!

Οι εργαζόμενοι δεν θα δεχτούν να παραμένουν άλλο σε ομηρία!

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…