Newsroom

Newsroom

Στάχτες και αποκαϊδια…

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το κέντρο της Αθήνας μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της Κυριακής, μέρας…

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το κέντρο της Αθήνας μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της Κυριακής, μέρας που πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία της νέας δανειακής σύμβασης στη βουλή. Στη διάρκεια των συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας, ομάδες αντιεξουσιαστών, επιτέθηκαν με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, στις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου και Ακαδημίας με βόμβες μολότοφ, πέτρες, λοστούς, ξύλα και άλλα αντικείμενα. Μεταξύ άλλων, οι ιστορικοί κινηματογράφοι Αττικόν και Αστυ υπέστησαν σοβαρές ζημιές από πυρκαγιές ενώ το κτήριο του καταστήματος Kosta Boda καταστράφηκε ολοσχερώς. Από τις σφοδρότατες επιθέσεις τραυματίστηκαν περισσότεροι από 70 πολίτες και 68 αστυνομικοί, από μολότοφ, πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομεία. Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων έγιναν 75 προσαγωγές και συνελήφθησαν 67 άτομα για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, δολιοφθορές κατά κτιρίων και καταστημάτων, καθώς και κλοπές αντικειμένων και εμπορευμάτων από καταστήματα. Σε 45 ανέρχονται τα κτίρια και καταστήματα που τυλίχθηκαν στις φλόγες, ενώ σε άλλα οι γνωστοί – άγνωστοι προκάλεσαν φθορές, αφαιρώντας αντικείμενα και εμπορεύματα.


Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δήλωσε ότι αυτά που έζησε η πόλη είναι αντίστοιχα με τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 ενώ αναφέρθηκε και στη χτεσινή κατάληψη από αγνώστους στο δημαρχείο Αθηνών στην πλατεία Γκοτζιά.
“Δυστυχώς ξαναζούμε τα ίδια. Πρέπει, όμως, να στείλουμε το μήνυμα ότι αυτά που έγιναν δεν θα κάμψουν το ηθικό των κατοίκων της πόλης”, τόνισε.
Όσον αφορά στους καταστηματάρχες, ανέφερε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών και πως “ο δήμος Αθηναίων, παρά το γεγονός ότι οικονομικά αιμορραγεί, θα στηρίξει όπως μπορεί τους εμπόρους”.

Στη Θεσσαλονίκη, συμπλοκές σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον και στους γύρω δρόμους. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τουλάχιστον 10 προσαγωγές.


Στην Πάτρα, τα επεισόδια ξεκίνησαν στο κέντρο της πόλης όταν άγνωστοι νεαροί που βγήκαν από το πρώην παράρτημα του πανεπιστημίου Πατρών στην οδό Κορίνθου, έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Πάτρας και άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ και αντικείμενα με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με ρίψεις χημικών.

Εκτεταμένα επεισόδια, βανδαλισμοί και εμπρησμοί σημειώθηκαν και στο Βόλο, όταν κουκουλοφόροι οι οποίοι αποσπάστηκαν από τις πορείες διαμαρτυρίας πετώντας βόμβες μολότοφ προκάλεσαν φωτιές σε υποκατάστημα τράπεζας, στο υπόγειο του Δημαρχείου αλλά και στο κτίριο που στεγάζονται οι εφορείες.

Στην Κέρκυρα, τα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Άντζελας Γκερέκου και της ΝΔ Νίκου Δένδια στην Κέρκυρα υπέστησαν υλικές ζημιές από “αγανακτισμένους” διαδηλωτές μετά το τέλος της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στις έξι το απόγευμα στην κεντρική πλατείας της πόλης.

Δείτε βίντεο από το Reuters για τις διαδηλώσεις και τις οδομαχίες:

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Δεν κάνει πίσω το Ισραήλ παρά το «ναι» σε εκεχειρία από τη Χαμάς.

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο