Newsroom

Newsroom

Στα "χαρακώματα" Γιλντιρίμ-Κιλιτσντάρογλου για… τα ελληνικά νησιά

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός υποστήριξε πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις των Κεμαλιστών ευθύνονται για το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου.

5a5b4da01dc524cc3a8b459d

Ο Γιλντιρίμ εξαπέλυσε επίθεση στον Κιλιτσντάρογλου, αναφορικά με τους ισχυρισμούς του επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) ότι 18 νησιά του Αιγαίου “παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα” από την τωρινή Κυβέρνηση.

Μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση στη Νίγδη, ο Τούρκος Πρωθυπουργός υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις των Κεμαλιστών ευθύνονται για το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου.

«Ρωτάει (ο αρχηγός της αντιπολίτευσης): Τα νησιά ανήκουν σε εμάς ή στην Ελλάδα; Από το να κάνεις σε εμάς αυτήν την ερώτηση, πήγαινε και ρώτα εκείνους που παρέδωσαν αυτά τα νησιά τότε. Πότε παραδόθηκαν αυτά τα νησιά εκεί (στην Ελλάδα); Πήγαινε και ζήτα λογαριασμό από εκείνους που παρέδωσαν αυτά τα νησιά (στους Έλληνες). Μην με κάνεις να ανοίξω το στόμα μου. Κοίτα, έτσι και μιλήσω, θα πρέπει να πας να κρυφτείς μετά», δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σε ομιλία του σε συνέδριο του κόμματός του, στην Κωνσταντινούπολη, είχε προκαλέσει και πάλι την κυβέρνηση να του απαντήσει για τα νησιά, που τελούν – όπως είπε – “υπό ελληνική κατοχή”, με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα στην Ψέριμο.

«Όσον αφορά στα νησιά του Αιγαίου: Έχω κάνει του κόσμου τις ερωτήσεις για τα νησιά του Αιγαίου. Κάθε φορά ρωτάω! Αυτά τα νησιά σε εμάς ανήκουν ή στην Ελλάδα, σύντροφοι; Απαντάει σε κάθε ερώτηση που βγαίνει από το στόμα μου, αλλά όταν ερχόμαστε σε αυτήν την ερώτηση κάνει τον κουφό ο ευλογημένος (Ερντογάν). Κιχ δεν βγάζει! Κιχ δεν βγάζει! Τίνος είναι αυτά τα νησιά, σύντροφοι;», δήλωσε ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.

Και συνέχισε, λέγοντας: «Τέσσερα μίλια από την Αλικαρνασσό είναι η Ψέριμος. Μόλις τέσσερα μίλια. Ανήκει σε εμάς; Πήγε και την επισκέφτηκε ο Τσίπρας, τον υποδέχθηκε ο ελληνικός στρατός, υπάρχει κι ελληνική σημαία και ο Υπουργός των Εξωτερικών μας έκανε δήλωση ότι “επί διακυβέρνησής μας δεν παραχωρήθηκε κανένα έδαφος”. Εγώ ξέρω πολύ καλά τι παραχώρησες και τί δεν παραχώρησες επί διακυβέρνησής σου.», είπε ο Κιλιτσντάρογλου.

Πηγή: Αnt1news

Άδωνις: Αδιανόητη επίθεση σε εργαζόμενους που τον αποδοκίμαζαν – «Ανθρωπάκια, ελάτε αν έχετε τα κότσια» (video)

Άδωνις

Άδωνις: Αδιανόητη επίθεση σε εργαζόμενους που τον αποδοκίμαζαν – «Ανθρωπάκια, ελάτε αν έχετε τα κότσια» (video)

«Δεν σας φοβόμαστε καθόλου, είστε μία χούφτα, δεν εκπροσωπείτε κανέναν», φώναζε στους υγειονομικούς ο μαινόμενος…

Είναι προϊόν φωτομοντάζ; Νέος σάλος με το πρώτο επίσημο πορτραίτο του πριγκιπικού ζεύγους της Δανίας

dania prigkipes

Είναι προϊόν φωτομοντάζ; Νέος σάλος με το πρώτο επίσημο πορτραίτο του πριγκιπικού ζεύγους της Δανίας

Συγκεκριμένα, πολλοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων σχολίασαν εντόνως ότι το πορτραίτο είναι προϊόν είτε φωτομοντάζ,…

Αυτή είναι η ιδανική διάρκεια για μια ταινία – «Λάθος» οι μεγάλες παραγωγές του Χόλυγουντ

pexels tima miroshnichenko 7991326

Αυτή είναι η ιδανική διάρκεια για μια ταινία – «Λάθος» οι μεγάλες παραγωγές του Χόλυγουντ

Μια νέα έρευνα απάντησε στο ερώτημα για το ποια είναι η ιδανική διάρκεια για μια…