Στα «σχοινιά» οι «Μακεδονομάχοι» της ΝΔ με το αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Με σαφή στόχευση τον Αντώνη Σαμαρά, την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για τα τρία μνημόνια κατανόησης με τη Βόρεια Μακεδονία.  

ek adbor

Την πολιτική υποκρισία των στελεχών -και σημερινών υπουργών- της ΝΔ που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις των «Μακεδονομάχων» και χαρακτήριζαν την Συμφωνία των Πρεσπών μειοδοτική θέλει να καταδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επικείμενη ψήφιση των τριών μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία.

Τα τρία μνημόνια αφορούν:

«Ίδρυση Συντονιστικής Επιτροπής για την Οικονομική Συνεργασία»

«Επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκής Ένωσης»

«Την Εναέρια Αστυνόμευση του FIR των Σκοπίων (LWSS)» από ελληνικά αεροσκάφη

Όπως έχει επισημάνει το documentonews.gr, ο άλλοτε αρνητής της νέας ονομασίας των Βόρειων γειτόνων, Άδωνις Γεωργιάδης, υπογράφει το πρώτο μνημόνιο, ενώ η επιτάχυνση των ενταξιακών διαδικασιών για τη Β. Μακεδονία διαγράφει μονομιάς τις πατρηδοκάπηλες δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη περί βέτο. Επίσης, η εναέρια αστυνόμευση του FIR των Σκοπίων εκθέτει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος έδινε το «παρών» στις συγκεντρώσεις των χλαμυδοφόρων με περικεφαλαία ή χωρίς.

Τα μνημόνια αναμένεται να συζητηθούν και να ψηφιστούν την ερχόμενη εβδομάδα, με το αίτημα ονοματικής ψηφοφορίας που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να αναγκάζει ακόμα και τον πρωτεργάτη της πολιτικής εξαπάτησης του Μακεδονικού, Αντώνη Σαμαρά, να πάρει σαφή θέση, αφού η κυβέρνηση «και τηρεί και τιμά» τη Συμφωνία των Πρεσπών.
 

Πηγή;Documentonews

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα – Οι περιοχές που βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό

fwtia 0

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα – Οι περιοχές που βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα στην περιφέρεια Αττικής και σε περιοχές…