Newsroom

Newsroom

Στα πρόθυρα του πολέμου Συρία και Ισραήλ

Στα πρόθυρα του πολέμου βρίσκονται πλέον Συρία και Ισραήλ μετά και την επίθεση που εξαπέλυσαν οι ισραηλινοί εναντίον στρατιωτικού ερευνητικού…

Στα πρόθυρα του πολέμου βρίσκονται πλέον Συρία και Ισραήλ μετά και την επίθεση που εξαπέλυσαν οι ισραηλινοί εναντίον στρατιωτικού ερευνητικού κέντρου κοντά στη Δαμασκό. Τα παραπάνω δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Φάισαλ αλ Μέκνταντ.

Όπως ανέφερε, η επίθεση αυτή αποτελεί απόδειξη ότι το Ισραήλ έχει συμμαχήσει με τους σύρους αντάρτες και για το λόγο αυτό η Συρία θα προβεί σε αντίποινα κατά του Ισραήλ στη χρονική στιγμή και με τον τρόπο που θα θελήσει η ίδια.

Παράλληλα το συριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η επίθεση «σε θέσεις που ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις συνιστούν απόδειξη της συνεργασίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τρομοκρατικές ομάδες που ανήκουν στο Μέτωπο Αλ Νόσρα, μια από τις πτέρυγες της Αλ Κάιντα», όπως μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Στο μεταξύ τους πυραύλους Φάτεχ-110 με τους οποίους το Ιράν φέρεται πως έχει προμηθεύσει τη Χεζμπολά είχαν στόχο οι ισραηλινές επιθέσεις στη Συρία, σύμφωνα με δυτικές Μυστικές Υπηρεσίες. Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν στρατιωτική εγκατάσταση βόρεια της πρωτεύουσας Δαμασκού. Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την επίθεση, ωστόσο με βάση ρεπορτάζ του ισραηλινού ραδιοφώνου, το οποίο επικαλέστηκε τη συριακή αντιπολίτευση, μέσα σε μισή ώρα ακούστηκαν οκτώ διαδοχικές εκρήξεις στη Δαμασκό.

Διαψεύδει το Ιράν ότι δίνει όπλα στη Συρία

Το Ιράν διέψευσε σήμερα Δευτέρα, πως οι αποθήκες όπλων εναντίον των οποίων πραγματοποίησε το Ισραήλ δύο αεροπορικές επιδρομές στη Συρία περιείχαν ιρανικά όπλα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα των Φρουρών της Επανάστασης, Sepahnews.com.

Ο στρατηγός Μασούντ Τζαζαγερί, υποδιοικητής του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων “απέρριψε την προπαγάνδα δυτικών και ισραηλινών μέσων ενημέρωσης ότι στόχος των αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ ήταν αποθήκες ιρανικών όπλων”, με προορισμό την λιβανική Χεζμπολάχ.

“Η συριακή κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη από ιρανικά όπλα και αυτού του είδους οι δηλώσεις αποτελούν μέρος της προπαγάνδας και του ψυχολογικού πολέμου” εναντίον της Συρίας.

Από την πλευρά του, ο ιρανός υπουργός Άμυνας, στρατηγός Αχμαντ Βαχιντί κάλεσε την διεθνή κοινότητα να εμποδίσει το Ισραήλ να προχωρεί σε τέτοιου είδους επιθέσεις “διότι αν δεν συμβεί αυτό θα υπάρξουν σοβαρά γεγονότα στην περιοχή και οι ΗΠΑ και το σιωνιστικό καθεστώς δεν θα είναι οι νικητές”.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως “το συριακό καθεστώς θα δώσει σίγουρα κάποια στιγμή την κατάλληλη απάντηση στο σιωνιστικό καθεστώς”.

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…