Στα «κάγκελα» οι αγρότες-Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Αποφασισμένοι για συνέχιση των κινητοποιήσεων και κλιμάκωση αυτών, ακόμη και με μπλόκα στις μεγάλες οδικές αρτηρίες όλης της χώρας είναι οι αγρότες, οι οποίοι μετά και την σημερινή συνέλευση των εκπροσώπων, αποφάσισαν να μην κάνουν βήμα πίσω στα αιτήματά τους προς την κυβέρνηση.

AGROTES 1

Την απόφασή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με μπλόκα σε μεγάλες οδικές αρτηρίες της χώρας, δήλωσαν οι αγρότες μετά τη συνέλευση των εκπροσώπων τους την Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου. Μάλιστα, ζητάνε άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Άλλωστε, οι αγρότες του Τυρνάβου μαζί με τους κτηνοτρόφους της περιοχής έχουν αποκλείσει συμβολικά την εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης στο ύψος του Τυρνάβου εκεί όπου έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους από τις 4 Φεβρουαρίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Δεκάδες μπλόκα σε όλη την χώρα

Ενεργά παραμένουν δεκάδες μπλόκα σε όλη την χώρα με τους αγρότες να συνεχίζουν τους συμβολικούς αποκλεισμούς σε δρόμους της Θεσσαλίας, της Αργολίδας αλλά και της Κοζάνης.

Σε συμβολικό αποκλεισμό της επαρχιακής οδού Λάρισας – Αγιάς προχώρησαν οι αγρότες, που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ στο Γερακάρι. Συμβολικό αποκλεισμό του περιφερειακού δρόμου που ενώνει την ΠΑΘΕ με την εθνική οδό Λάρισας -Κοζάνης στο ύψος του Αμπελώνα, πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα οι αγρότες των Δελερίων και της Ροδιάς.

Παράλληλα οι αγρότες του Τυρνάβου μαζί με τους κτηνοτρόφους της περιοχής έχουν αποκλεισει συμβολικά την εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης στο ύψος του Τυρνάβου εκεί όπου έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους από τις 4 Φεβρουαρίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σε κλείσιμο δρόμου δρόμου Ναυπλίου – Μυκηνών για δύο ώρες προχώρησαν στην Αργολίδα αγρότες και κτηνοτρόφοι. Στη συγκέντρωση στον χώρο του μπλόκου συμμετείχαν, επίσης, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Αργολίδας, η τοπική ΟΕΒΕ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν:

«Οι βιοπαλαιστές αγρότες δεν αποπροσανατολιζόμαστε από το στόχο μας! Οι εξαγγελίες του υπουργείου και τα 7 μέτρα δήθεν στήριξης σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται, ούτε στο ελάχιστο, για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες και τα δίκαια αιτήματά μας. Επιπλέον καμία στάση αναμονής δεν θα κρατήσουμε λόγω της παραίτησης του υπουργού Αγροτικής και της εναλλαγής της… υπουργικής καρέκλας. Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά, ενισχύουμε το μπλόκο στο δρόμο των αρχαιοτήτων. Δυναμώνουμε τον αγώνα και απαιτούμε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα επιβίωσής μας.

Απαιτούμε:

Να αποζημιωθούν όλοι όσοι επλήγησαν από τον παγετό στο 100% της πραγματικής ζημιάς σε παραγωγή και φυτικό κεφάλαιο χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα διασφαλίζουν το κόστος παραγωγής και ένα ικανοποιητικό εισόδημα να μπορούμε να ζήσουμε της οικογένειες μας, με φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τον λαό.

Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, με κρατική χρηματοδότηση που θα αποζημιώνει στο 100% την πραγματική ζημιά σε παραγωγή – φυτικό – ζωικό κεφάλαιο

Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και μείωση στο 50% στο αγροτικό ρεύμα.

Επιδότηση στις ζωοτροφές και στα λιπάσματα.

Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ.