Newsroom

Newsroom

Στα χνάρια του Μπαρμπαρούση βουλευτής της ΝΔ

Όλο και περισσότερο πλησιάζει τη ρητορική της Χρυσής Αυγής η ΝΔ. Μετά τον Δημήτρη Κυριαζίδη που ισχυρίστηκε πως έχει την εντύπωση ότι βρίσκεται στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων, ο έτερος βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Κασαπίδης, φρόντισε να πολώσει κι άλλο το κλίμα, κάνοντας λόγο για εσχάτη προδοσία από τους κ.κ. Κοτζιά και Τσίπρα.

5b24c92d1dc524096a8b4630

του Άγγελου Προβολισιάνου

«Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ο Μέγας Αλέξανδρος σε κρίσιμη περίοδο για τον ελληνισμό ένωσε τους Έλληνες, μεγάλωσε την Ελλάδα, εξάπλωσε τον ελληνικό πολιτισμό, τον ελληνικό τρόπο σκέψης και τον ελληνικό τρόπο ζωής» είπε με εθνικιστική κομπορρημοσύνη ο κ. Κασαπίδης και συμπλήρωσε σε ανάλογο ύφος: «Ο Αλέξης Τσίπρας σε κρίσιμη περίοδο για τον ελληνισμό διχάζει τους Έλληνες, μειώνει την Ελλάδα και πουλάει στοιχεία του ελληνικού πνεύματος και του ελληνικού πολιτισμού που διατράνωσε και δόξασε ο Μέγας Αλέξανδρος».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα και εθνότητα, παραδίδοντας το όνομα της Μακεδονίας στους βόρειους γείτονες, ενώ έκανε λόγο ακόμα και για καθεστωτική λειτουργία της κυβέρνησης, την οποία οι Έλληνες «νιώθουμε στο πετσί μας». Ενώ η ΝΔ είχε διαφωνήσει εξ αρχής με το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος, ο κ. Κασαπίδης έψεξε την κυβέρνηση που δεν επιλέγει να απευθυνθεί το λαό για το ονοματολογικό μέσω αυτής της διαδικασίας.

Πρόκειται για μία ακόμα λαϊκίστικη κυβίστηση της ΝΔ, καθώς το ίδιο είχε συμβεί και με τα μακεδονικά συλλαλητήρια, στα οποία ενώ η ηγεσία της «γαλάζιας» παράταξης διατεινόταν αρχικά πως δεν θα στηρίξει, τώρα όχι μόνο μοιάζει έτοιμη να ανέβει στο «κύμα» των αντιδράσεων αλλά τα διοργανώνει κιόλας.

«Αν αυτό δεν είναι πισώπλατο χτύπημα στην Ελλάδα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό λαό, τότε τι είναι;» διερωτήθηκε με μία ακόμα υπερπατριωτική κορώνα και έκρινε πως η συμφωνία που επετεύχθη με την ΠΓΔΜ «είναι εσχάτη προδοσία και ως προδότες θα σας αντιμετωπίσει η ελληνική ιστορία και ο ελληνικός λαός εσάς και όσους ψηφίσουν και συνεργήσουν στην υπογραφή αυτής της συμφωνίας! Είναι βέβαιον ότι μια μελλοντική δημοκρατική κυβέρνηση θα αναζητήσει τις ευθύνες σας αυτές».

Η «μπαρμπαρούσικη» αναφορά του βουλευτή της ΝΔ προκάλεσε την έντονη αντίδραση των μελών της πλειοψηφίας, με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, να παίρνει αποστάσεις από τα λεγόμενα του κ. Κασαπίδη, τονίζοντας πως «δεν εκφράζει τον πολιτικό λόγο της ΝΔ».

Παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας παραπέμπεται ο βουλευτής της, Γιώργος Κασαπίδης, για την κατηγορία περί εσχάτης προδοσίας που απέδωσε στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, ενώ και από την ΝΔ θα τεθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας το θέμα των δηλώσεων της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Αναστασίας Γκαρά, κατά την πρωινή συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

profile player 960x540 25

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

«Του Ανδρέα Παπανδρέου του έλειπε η τρυφερότητα, του έλειπε η αγάπη» ανέφερε η Δήμητρα Λιάνη

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

6084787 2

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

«Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης…