«Στ’ αρχίδι@ μας αν είναι ανήλικη, να μην είναι πουτ@να»

Οι συνομιλίες των βιαστών του διαδικτύου σε chatrooms που χρησιμοποιούν στο Telegram, αποδεικνύουν πως είναι σε πλήρη γνώση τους ότι διακινούν φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών. Από τις συνομιλίες που έχουμε στη διάθεση μας, αποδεικνύεται επίσης πως θορυβήθηκαν μόνο μετά το δημοσίευμα του Documento. Κάτι που φανερώνει πως για πολύ καιρό δρούσαν ανενόχλητοι, πιστεύοντας πως δεν θα ασχοληθεί ποτέ με τη διακίνηση του συγκεκριμένου υλικού η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Όσα παρουσιάζουμε σήμερα, είναι μόνο ένα μικρό δείγμα από το ρεπορτάζ που θα ακολουθήσει στο Documento της Κυριακής. 

informareonline revenge porn evidenza ridotta 2

Από την ημέρα που έγινε γνωστή η είδηση πως κατατίθεται η πρώτη μήνυση κατά του chatpic στην Ελλάδα, ο ασκός του Αιόλου για τη μη συναινετική διανομή σεξουαλικού υλικού άνοιξε, φέρνοντας μας αντιμέτωπους όχι μόνο με το μέγεθος του προβλήματος, αλλά και με την ευκολία και τη συχνότητα με την οποία συμβαίνει. 

Στις 13 Μάϊου, καταθέσαμε στην Εισαγγελία ένα USB, καθώς και τα στοιχεία της έρευνας που είχαμε συγκεντρώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή, μετά από ένα email το οποίο μας οδήγησε σε ένα google drive στο οποίο βρίσκονταν φακελωμένες 174 κοπέλες, ενήλικες και ανήλικες. H ερευνητική ομάδα disinfaux collective κατέθεσε επίσης στην Εισαγγελία Αθηνών, σήμερα 19 Μάϊου, υλικό που έχει συλλεχθεί από την έως τώρα έρευνα της κολεκτίβας για το Chatpic, συμπληρωματικά με την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε κατά της ίδιας πλατφόρμας από τη Σοφία Α. πριν από λίγες ημέρες. 

Μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Documento στις 16 Μάϊου, στο οποίο περιγράφαμε αναλυτικά την εγκληματική αδιαφορία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τα αυτοματοποιημένα μηνύματα τα οποία αποστέλλονται σε όσα άτομα αναζητούν βοήθεια όταν βρίσκουν γυμνές φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο, δεχθήκαμε μηνύματα και από άλλες γυναίκες που κατήγγειλαν με αποδείξεις πως δέχτηκαν παρόμοια αντιμετώπιση. Το ίδιο κατήγγειλαν και πολίτες που ομοίως ενημέρωναν τη ΔΗΕ για το υλικό που διακινούνταν στη συγκεκριμένη πλατφόρμα. 

Λάβαμε όμως κι άλλα μηνύματα που μας παρότρυναν να ψάξουμε σε πλατφόρμες όπως το Discord, κάτι που μας οδήγησε στην εύρεση κι άλλων link, στα οποία διαπιστώσαμε πως διακινείται παρόμοιο υλικό με δεκάδες άλλες φακελωμένες γυναίκες. Υλικό που αγγίζει τα 20 GB και το οποίο θα κατατεθεί επίσης στην Εισαγγελία τις επόμενες ημέρες από τους δημοσιογράφους του Koutipandoras.gr και του Documento. 

Τη χειρότερη όψη αυτού του νομίσματος, την αντικρύσαμε όταν διαπιστώσαμε πως μέσω του Discord και του Telegram, με ευκολία ζητούν ή ανταλλάζουν φωτογραφίες παιδιών ηλικίας επτά ή δέκα ετών, καθώς και το ότι υπάρχει για κάποιες από τις φωτογραφίες και τα βίντεο χρηματική συναλλαγή. Παράλληλα είναι πλέον βέβαιο πως είναι σε πλήρη γνώση των χρηστών το ότι διακινούνται φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών, τις οποίες αντιμετωπίζουν με την ξεκάθαρη κουλτούρα του βιαστή. Έχουμε στην κατοχή μας στοιχεία και συνομιλίες, στις οποίες όχι μόνο ζητούν και διαμοιράζουν φωτογραφίες από έφηβες κοπέλες, αλλά δικαιολογούν τις πράξεις τους λέγοντας για παράδειγμα «Στ’ αρχίδια μας αν είναι ανήλικη, να μην είναι πουτάνα». 

Αξίζει εδώ να σημειωθεί, πως έχουμε στη διάθεση μας κι άλλες συνομιλίες από ανθρώπους που διαμοιράζουν το συγκεκριμένο υλικό, οι οποίοι συζητούν θορυβημένοι για το δημοσίευμα του Documento και αναζητούν μεταξύ τους τρόπους για να διαπιστώσουν αν μπορούμε να τους ανακαλύψουμε. Εν ολίγοις, δεν φοβούνται ή δεν φοβόντουσαν πριν για το εάν η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μπορεί να τους ανακαλύψει, αλλά φοβούνται για το ότι μπορεί να καταφέρουν κάτι τέτοιο οι δημοσιογράφοι. 

Οι συνομιλίες που δημοσιεύουμε σήμερα είναι μόνο ένα δείγμα από τις συζητήσεις που γίνονται μεταξύ των χρηστών αλλά του τρόπου με τον οποίο πραγματοποιείται ο διαμοιρασμός και οι συναλλαγές μεταξύ τους.

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…