Newsroom

Newsroom

Σρι Λάνκα: 177 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Τουλάχιστον 177 άνθρωποι σκοτώθηκαν -σύμφωνα με νεότερο απολογισμό- από την κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τη Σρι Λάνκα.

592c73441dc524496d8b463f

Χιλιάδες άλλοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή ασθενειών οι οποίοι θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίες για την ζωή τους, όπως ο δάγκειος πυρετός.

Οι κατακλυσμιαίες βροχές που σάρωσαν τη νήσο τις τελευταίες τέσσερις ημέρες προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις στο νοτιοδυτικό της τμήμα.

Οι ομάδες διάσωσης συνεχίζουν τις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό των 100 και πλέον αγνοουμένων, ενώ στρατιώτες με βάρκες και ελικόπτερα προσπαθούν να προσεγγίσουν τα πλημμυρισμένα χωριά για να διανείμουν τρόφιμα και καθαρό νερό στους πλημμυροπαθείς.

Στο μεταξύ, φιλανθρωπικές οργανώσεις προειδοποιούν για τις αυξανόμενες απειλές για την υγεία των πολιτών.

Οι επιδημίες ασθενειών όπως ο δάγκειος πυρετός και η χολέρα, όπως και νόσων όπως η διάρροια και η δυσεντερία, αποτελούν συχνά απειλή την επομένη των πλημμυρών, σύμφωνα με ειδικούς.

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους