Newsroom

Newsroom

Σπύρος Λάμπρου στο koutipandoras.gr: "Με τα παιδιά είσαι πάντα παιδί"

Η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου γιορτάζει 20 χρόνια στη δισκογραφία με μια μοναδική παράσταση στην Ιερά Οδό. 350 παιδιά…

Η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου γιορτάζει 20 χρόνια στη δισκογραφία με μια μοναδική παράσταση στην Ιερά Οδό. 350 παιδιά επί σκηνής τραγουδούν κομμάτια από το ρεπερτόριο του σχήματος, τιμώντας μεγάλους Έλληνες συνθέτες και ποιητές. Ο Σπύρος Λάμπρου μιλάει στο koutipandoras.gr για αυτή την υπέροχη μουσική διαδρομή, τη χαρά του να συνεργάζεται κανείς με τα παιδιά και τις ελλείψεις στη μουσική παιδεία σήμερα. 

-Tι θα δούμε σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της μουσικής στην Ιερά Οδό; 

Θα δούμε 350 παιδιά να τραγουδούν,απο αυτά τα 150 είναι τα παιδιά της χορωδίας μου, 6 μελή ροκ ορχήστρα με μαέστρο τον Γιώργο Παπαχριστούδη και βέβαια τους Διονύδη Τσακνή και Ρίτα Αντωνοπούλου.Στα τόσα χρόνια δεν έχω ξανασυναντήσει να τραγουδούν για πολλή ώρα τόσα πολλά παιδιά (μέχρι 210 στο Ηρώδειο έχω δει) .

– Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες του να συνεργάζεται κανείς με παιδιά;

Με τα παιδιά είσαι πάντα παιδί.Αν έχεις και αμεσότητα μαζί τους τότε γίνεσαι ένα μαζί τους.Η μαγεία των ερωτήσεων και αυτών που σου λένε τα παιδιά ειναι κάτι μοναδικό.

– Αντιλαμβάνονται με διαφορετικό τρόπο τα μηνύματα της μουσικής σε σχέση με τους ενήλικες;

Τα παιδιά είναι σφουγγάρια.Ό,τι τους πεις το ρουφάνε.Συγχρόνως είναι και τίμιοι κριτές. Και βέβαια αντιλαμβάνονται αλλιώς τα θέματα της μουσικής.

– Θεωρείτε ότι η μουσική παιδεία είναι επαρκής στην Ελλάδα; 

Η μουσική παιδεία είναι τραγική.Και το θέμα είναι ότι οι ψηλά ιστάμενοι αντιλαμβάνονται πολύ διαφορετικά το θέμα της μουσικής απ,ότι νομίζω ότι έπρεπε. Όλα τα καλά που γίνονται είναι με ιδιωτική πρωτοβουλία.

– Τι μπορεί να γίνει με τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αυτή την εποχή σε σχέση με την μουσική Παιδεία;

Οπωσδήποτε χρειάζεται η βοήθειά μας σε όλους τους αδύναμους και ανήμπορους ανθρώπους.Όχι στο θέμα της μουσικής μόνο αλλά παντού.

– Πως μπορεί να συμμετάσχει ένα παιδί στη χορωδία σας;

Τα παιδιά έρχονται για ακρόαση οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου. Ανάλογα με το ταλέντο τους,την προσωπικότητά τους μπαίνουν και στο γκρουπ που τους ταιριάζει. Πρέπει πάντως να έχουν ταλέντο.

– Ποια δισκογραφική δουλειά ξεχωρίζετε σε αυτή τη διαδρομή των 20 χρόνων; 

Όλοι οι δίσκοι είναι σαν παιδιά.Πάντα βέβαια θυμάμαι τον πρώτο και βέβαια τη μοναδική 4πλη κασετίνα με 65 μεγάλους καλλιτεχνες(Αλεξίου,Σαββόπουλος,Κότσιρας,Μητσιάς,Μαχαιρίτσας και σχεδόν όλη την ελληνική δισκογραφία)και τίτλο ΝΑ ΜΑΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ (για τα 18 χρόνια της χορωδίας,πριν 2 χρόνια).

Info: 

10/5, 11.30 π.μ. • Ιερά Οδός: Ιερά Οδός 18-20, Αθήνα, τηλ. 210-3428272, www.ieraodos.gr

Συνέντευξη στην Ηλέκτρα Ζαργάνη
 

 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…