Σπύρος Μπιμπίλας για Μήδεια: «Εδώ είχαμε θέατρο όπου μεταβλήθηκε το έργο σε έργο δωματίου»

«Το ανελέητο σκουπιδαριό του σκηνικού μου θύμιζε τους δυστοπικούς χώρους όπου στοιβάζονται οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες ανά τον κόσμο»

5650729

Η εκδοχή της Μήδειας που παρουσιάστηκε στην Επίδαυρο είναι η αλήθεια ότι έχει διχάσει το κοινό που παρακολούθησε την παράσταση, με τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα να διαδέχονται το ένα το άλλο και οι απόψεις να είναι μοιρασμένες.

Η αλήθεια είναι ότι ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook άσκησε μια κριτική παρουσιάζοντας και τις δύο μεριές καθώς έθεσε τη θετική πλευρά όσων παρακολούθησε αλλά και όσα τον προβλημάτισαν.

«Εδώ είχαμε θέατρο όπου μεταβλήθηκε το έργο σε έργο δωματίου, γιατί οι 2 ώρες περίπου παίχτηκαν σε πολύ κλειστό χώρο πίσω από την σκηνή κι εμείς το παρακολουθούσαμε από γιγαντοοθόνη , πράγμα που ίσως μπορούσαμε κι από τα σπίτια μας να κάνουμε.

Τα δήθεν δυσφημιστικά για παγκόσμιο αναψυκτικό και για μεγάλο γαλλικό οίκο μόδας εν είδει καταδίκης του καπιταλισμού κατέληγαν να γίνονται μαύρη διαφήμιση κι όλοι απορούσαν πόσα μπορεί να άρπαξαν κάποιοι», ήταν μερικά από όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

«Το ανελέητο σκουπιδαριό του σκηνικού μου θύμιζε τους δυστοπικούς χώρους όπου στοιβάζονται οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες ανά τον κόσμο» σημείωσε ο νεοεκλεγείς Βουλευτής θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να παρουσιάσει τη δική του άποψη για το σκηνικό της παράστασης που προκάλεσε πολλαπλές αντιδράσεις.

Ωστόσο, ο γνωστός ηθοποιός έκανε και κάποια θετικά σχόλια που σχετίζονταν κυρίως με την ερμηνεία των συναδέλφων του καθώς όπως ανέφερε η παράσταση ήταν τόσο «καλοκουρδισμένη» που κρατούσε το θεατή σε εγρήγορση.

«Θα πω ότι παρά το ότι έφθασα κουρασμένος και παρά την μεγάλη διάρκεια η καλοκουρδισμένη αυτή δημιουργία του Γερμανού σκηνοθέτη Καστόρφ με κράτησε σε εγρήγορση εξ αιτίας των σπουδαίων ερμηνειών, των υψηλών κρεσέντο, του εξοργισμού κάποιες φορές από ακρότητες που ακούστηκαν η περίεργες παρεμβολές», σημείωσε.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

Μάλιστα, ο κ. Μπιμπίλας έκανε και ένα καυστικό σχόλιο για το κοινό της παράστασης, ακριβώς γιατί πολλοί ήταν εκείνοι που όπως είπε άφησαν πίσω τους πλαστικά μπουκάλια με τον ηθοποιό να γράφει:

«Και μια παρατήρηση για το κοινό..Φεύγοντας πολλοί ορμώμενοι ίσως από το σκηνικό άφηναν τα πλαστικά μπουκαλάκια τους θρασύτατα στις κερκίδες!!! Κάτι για πολιτισμό άκουσαν; Κάτι για ανακύκλωση υλικών ίσως; Περιμένουν δούλους να τα μαζέψουν; Πόση ντροπή …»

 

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…