Σπίρτζης: Αμαρτωλή ιστορία ο ΒΟΑΚ, που δεν αντιμετωπίστηκε στο σύνολό του

Εντός του 2018 θα ξεκινήσουν τα έργα στο Καστέλι Κρήτης για τη δημιουργία του διεθνούς αεροδρομίου, ενώ παράλληλα θα αναβαθμιστεί το υπάρχον αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης. Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο Κρήτης», ενώ χαρακτήρισε την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα του νησιού (ΒΟΑΚ) ως αμαρτωλή ιστορία που δεν αντιμετωπίστηκε στο σύνολό του.

59c25c061dc52464718b4643

 Ο κ. Σπίρτζης που βρίσκεται στο Ηράκλειο για το Αναπτυξιακό Συνέδριο που ξεκινά σήμερα το απόγευμα και ολοκληρώνεται αύριο με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι «η Κρήτη είναι αδικημένη σε υποδομές και όσον αφορά τον Βόρειο Οδικό Άξονα της που κάθε χρόνο στοιχίζει τόσες ζωές, όταν αναλάβαμε διαπιστώσαμε ότι κανείς δεν ήξερε ποια τμήματα έχουν μελετηθεί και ποια τμήματα έχουν ανατεθεί».

Και συνέχισε λέγοντας: «Θα δείτε φωτεινά αμαρτωλά παραδείγματα, να έχουν γίνει στον ΒΟΑΚ γέφυρες, οι οποίες να έχουν κατασκευαστεί οι μισές και οι υπόλοιπες μισές να έχουν στατικά προβλήματα, με τρεις εργολάβους έκπτωτους και με μελετητές να μην είναι πια στη ζωή».

«Ποτέ ο ΒΟΑΚ, που είναι μια αμαρτωλή ιστορία, δεν αντιμετωπίστηκε στο σύνολο του, γι αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια ολοκληρωμένη μελέτη από το Καστέλι Χανίων μέχρι τη Σητεία και να συνδυαστεί ο δρόμος με όλες τις δραστηριότητες σε όλους τους νομούς, ενώ οι μελέτες βιωσιμότητας θα μας δείξουν ποια τμήματα δεν είναι βιώσιμα και γι αυτό θα γίνουν σε δεύτερη φάση», τόνισε ο υπουργός.

Τραγωδία στα Τέμπη: Συντετριμμένος ο Ν. Πλακιάς μετά την αποκάλυψη ότι τα οστά στο Κουλούρι ανήκουν στα παιδιά του

temph 1

Τραγωδία στα Τέμπη: Συντετριμμένος ο Ν. Πλακιάς μετά την αποκάλυψη ότι τα οστά στο Κουλούρι ανήκουν στα παιδιά του

Στις δίδυμες κόρες του φαίνεται να ανήκουν τα οστά που πετάχτηκαν στο Κουλούρι.