Spiegel: Οπαδοί του ISIS δύο οδηγοί ευρωβουλευτών

Θόρυβο προκαλεί ρεπορτάζ του Spiegel, σύμφωνα με το οποίο στην κατοχή δύο οδηγών που χρησιμοποιούσαν οι υπηρεσίες για τη μετακίνηση ευρωβουλευτών βρέθηκε προπαγανδιστικό υλικό του ISIS. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, ο ένας ήταν στις Βρυξέλλες και ο δεύτερος στο Στρασβούργο.

571326041dc524bb1d8b4581

Το περιοδικό, που επικαλείται πηγές προσκείμενες στις έρευνες, συσχετίζει την υπόθεση αυτή με την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να μην απευθύνεται πλέον σε ανεξάρτητους επαγγελματίες οδηγούς για τη μεταφορά του προσωπικού του και των ευρωβουλευτών αλλά να βασίζεται αποκλειστικά στο δικό του στόλο.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξήγησε ότι αυτή η απόφαση ελήφθη για λόγους ασφαλείας και σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό υπάρχουν υποψίες ότι οι περιπτώσεις των δύο οδηγών δεν είναι μεμονωμένες και ότι και άλλοι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών ενδέχεται να συνδέονται με το ΙΚ.

“Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν σχολιάζει θέματα ασφαλείας”, είπε μια εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο στις Βρυξέλλες.

Η ίδια διευκρίνισε ωστόσο ότι η δημιουργία 110 θέσεων για οδηγούς εντάσσεται προς το παρόν στο πλαίσιο των “κατευθυντήριων γραμμών” του προϋπολογισμού του 2017 που θα ψηφιστεί το φθινόπωρο.

Όπως είπε, υπήρχαν δύο λόγοι για την αλλαγή αυτή: “Θέλαμε να έχουν οι οδηγοί καλύτερη ασφαλιστική κάλυψη και να ξέρουμε επακριβώς ποιος εργάζεται για εμάς, ποιος έχει τη δυνατότητα να μπει στα κτίρια” στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο.

Σύμφωνα με το περιοδικό οι δύο οδηγοί απολύθηκαν.

Πάντως, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας Biribin Limousines που εξυπηρετεί με οδηγούς και οχήματα το Στρασβούργο και εν μέρει τις Βρυξέλλες τόνισε ότι “κανένας οδηγός της δεν απολύθηκε και ποτέ δεν βρέθηκε τίποτα στα οχήματά της”.

Οι πληροφορίες του Spiegel είναι “ένας ιστός από ψέματα”, συνέχισε. Η εταιρεία αυτή, η έδρα της οποίας βρίσκεται στο Παρίσι, διαθέτει 85 οχήματα στο Στρασβούργο και 35 στις Βρυξέλλες.

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

εκτακτο

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…