Σπάτα: Θρίλερ με τον φριχτό θάνατο του φοιτητή που βρέθηκε κρεμασμένος (video)

Η οικογένεια του άτυχου φοιτητή από τα Σπάτα, 20 μήνες μετά κάνει λόγο για αστοχίες, παραλείψεις αλλά και καθυστερήσεις στην έρευνα. 

φοιτητης

Σε θρίλερ έχει μετατραπεί η υπόθεση του μυστηριώδη θανάτου του 19χρονου Νικόλα στα Σπάτα, και είκοσι μήνες μετά η Εισαγγελέας έδωσε εντολή για εκ νέου προκαταρκτική εξέταση ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος.

Η οικογένεια του άτυχου φοιτητή από τα Σπάτα, 20 μήνες μετά κάνει λόγο για αστοχίες, παραλείψεις αλλά και καθυστερήσεις στην έρευνα. Υποστηρίζουν ότι το παιδί τους δολοφονήθηκε και δηλώνουν ικανοποίηση για την απόφαση της εισαγγελέως να δώσει εντολή για περαιτέρω έρευνα παρ’ ότι η υπόθεση αρχικά δηλώθηκε ως αυτοκτονία.

Τα κενά τα οποία εντόπισε η εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση την οδήγησαν στο να ζητήσει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να της προσκομισθούν, η τεχνική έκθεση πραγματογνώμονα-ιατροδικαστή και νέες συμπληρωματικές καταθέσεις μαρτύρων .

Ζητά ακόμη να της κατατεθούν, χειρόγραφα του άτυχου νεαρού, τα οποία οι γονείς θεωρούν κρίσιμα για τη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς περιέχουν αποκρυφιστικά σύμβολα και οδηγίες που παραπέμπουν σε τελετουργικό μαύρης μαγείας.

 

Στο ημερολόγιο του όπως αποκάλυψε η εκπομπή, υπάρχει και ένα ντοκουμέντο γραμμένο στα αγγλικά που «δείχνει» συγκεκριμένο πρόσωπο. Έγραφε μεταξύ άλλων: «Εάν μάθουν για μας, θα γίνει χαμός…».

Η εισαγγελέας ζητά διευκρινίσεις για τη σειρά των γεγονότων την ημέρα θανάτου του φοιτητή, καθώς κάποιες από τις καταθέσεις μαρτύρων, φέρεται να παρουσιάζουν αντιφάσεις στη χρονική σειρά των όσων διαδραματίστηκαν. Αντιφάσεις που μπορεί ενδεχομένως να σχετίζονται με την έντονη συναισθηματική φόρτιση και το σοκ της στιγμής, αλλά που ωστόσο προκαλούν σύγχυση για το ποιος ήταν που, πότε και γιατί.

Το χρονικό

Η μητέρα του άτυχου φοιτητή, μίλησε στο Mega και την εκπομπή «Τούνελ» και θυμάται όλα όσα έγιναν την ημέρα εκείνη του Ιουλίου, που το παιδί της βρέθηκε νεκρό με τα χέρια πισθάγκωνα δεμένα.

«Ήταν η ώρα 12 παρά τέταρτο, παρά δέκα, που με πήρε ο γιος μου ο Βασίλης και μου λέει «πάρε τηλέφωνο το Νικόλα, γιατί χτυπάω το κουδούνι και δεν μου ανοίγει. Εγώ ήμουν στην δουλειά μου στην Αρτέμιδα. Ρωτάω τον γιό μου αν το αμάξι του είναι έξω από το σπίτι και μου απάντησε πως ήταν εκεί. Έκανα δεκαοχτώ κλήσεις στο κινητό του. Πήρα και στο σταθερό και εκεί δεν απάντησε κανένας. Ανησύχησα, σκέφτηκα μήπως του συνέβη κάτι».

«Την ώρα που μπήκα στο αμάξι, καθ’ οδόν για το σπίτι, πήρα τηλέφωνο την αστυνομία. Μου είπαν ότι πρέπει να πάρω έναν κλειδαρά για να μου ανοίξει. Όλα αυτά τα έκανα ενώ οδηγούσα. Πήρα και την πυροσβεστική και είπα τι συμβαίνει. Πήρα και το 166, είπα πως είναι ο γιος μου μέσα και ότι είχε ένα θέμα με την καρδιά του, αν του έχει συμβεί κάτι, πρέπει να τον πάμε σε νοσοκομείο. Οπότε τους πήρα όλους αυτούς μέχρι να φτάσω».

Όταν η μητέρα του Νικόλα πήγε στο σπίτι, δεν έχει φτάσει ούτε η αστυνομία, ούτε ο κλειδαράς.

Η σοκαριστική μαρτυρία της μητέρας του 19χρονου

Η μητέρα του άτυχου 19χρονου φοιτητή μιλά για την ημέρα που τον βρήκε η ίδια απαγχονισμένο στο δωμάτιό του στα Σπάτα.

Όπως αναφέρει, το παράθυρο και η σίτα του δωματίου του ήταν μισάνοιχτα, πράγμα που της προξένησε ερωτήματα, αφού δεν συνήθιζε να το κάνει.

«Γυρνάω το κεφάλι μου, βλέπω ότι το κρεβάτι του ήταν άδειο, λέω «που πήγε το παιδί» και με το που κάνω έτσι και βλέπω στη ντουλάπα του, τον είδα κρεμασμένο με τα χέρια του δεμένα πίσω».

Η ποδιά που φορούσε ο Νικόλας στα εργαστήρια της σχολής, είναι πια κρεμασμένη στη ντουλάπα.

«Προσπαθώ με αυτόν τον τρόπο να ζωντανέψω την μορφή του. Ίσως θέλω να ξεγελάσω τον εαυτό μου ότι μέσα εκεί μπορεί να τον δω. Όταν τον βρήκα ήταν στον αέρα. Τα ποδαράκια του είχαν μια ελαφριά κάμψη, που σημαίνει ότι δεν υπήρχε κάτι να πατήσει κάτω. Βέβαια είχε κάποια βιβλία σκόρπια, αλλά ήταν αυτά που διάβαζε, τα γαλλικά του. Δεν θα μπορούσε να τα βάλει κάποιος και να πατήσει».

«Του πιάνω το προσωπάκι και ήταν παγωμένος και εκείνη την ώρα έπαθα σοκ. Είχε ένα σκοινί που είχε τέσσερις κύκλους γύρω του και ο τέταρτος κύκλος τον κράταγε. Ήταν δυο κορδόνια από φούτερ. Σαν να ήταν από δυο ίδιες μπλούζες. Μου έκανε εντύπωση, γιατί δεν είδα τα χέρια του έτσι όπως τον κοίταζα και κάνω έτσι και όντως ήταν τα χεράκια του πίσω δεμένα».

«Δεν θυμάμαι ποιος βοήθησε και τον κατεβάσαμε, μπορεί να ήταν και ο κλειδαράς, τον παίρνω αγκαλιά και από το βάρος του πέφτω στο κρεβάτι μαζί με το παιδί. Ήταν ο κλειδαράς εδώ και λέω κόψε μου τα σκοινιά. Τα κόβει με ένα κοπτάκι και του λέω «πρόσεξε μην τον κόψεις». Με το που λύνονται τα σκοινιά, πιάνω τον σφυγμό του. Εκείνη την ώρα μπαίνει άνθρωπος του ΕΚΑΒ και ένας αστυνομικός».

«Κάποιοι αλλοίωσαν τα στοιχεία στον τόπο» λέει πατέρας του

Στην εκπομπή του Mega,  μίλησε και ο πατέρας του άτυχου Νικόλα, μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα και την νέα έρευνα που διέταξε για τον φρικτό θάνατό του.

«Είμαι ικανοποιημένος, για την ώρα, με την εξέλιξη των πραγμάτων. Είναι μεγάλη επιτυχία του δικηγόρου μου και της κυρίας Νικολούλη που έδωσε το έναυσμα για να εξετάσει την υπόθεση η κυρία εισαγγελέας και να δώσει εντολή για νέες καταθέσεις. Έχω κληθεί και εγώ προκειμένου να βοηθήσω να διαλευκανθεί η υπόθεση. Όποιος το έκανε αυτό στον Νικόλα πρέπει να είναι γνωστός του και να ξέρει το σπίτι καλά», λέει χαρακτηριστικά.

Αυτό που ενόχλησε τον ίδιο είναι η αλλοίωση των στοιχείων στο χώρο που συνέβη το τραγικό γεγονός.

«Το κινητό του, το κομπιούτερ του, τα δαχτυλικά αποτυπώματα, το ποιοι ήταν μέσα, ποιοι άνοιξαν την πόρτα, ποιοι άγγιξαν την πόρτα, γιατί δεν ήρθε ιατροδικαστής επί τόπου, γιατί δεν απέκλεισαν τον χώρο για να γίνει ακριβής καταγραφή των στοιχείων. Αυτή η αλλοίωση εμένα με ενόχλησε και απορώ γιατί δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο σε αυτήν την υπόθεση.»

«Ήθελε κάτι να μου πει, αλλά δεν πρόλαβε»

Στο προσκήνιο και πάλι την φίλη του 19χρονου, καθώς, σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς το τελευταίο διάστημα τον έβλεπε προβληματισμένο.

«Έβλεπα ότι ήθελε να μου πει κάτι, αλλά δεν μπορούσε λόγω του ότι ήταν συνέχεια με το μικρό του αδερφό. Μου έλεγε συνέχεια ότι θέλει να φύγει όσο πιο μακριά γίνεται από το σπίτι του και να μένει μόνος του. Τελευταία φορά που τον είδα, ήταν ακριβώς δύο μέρες πριν γίνει το συμβάν και συγκεκριμένα το απόγευμα που είχαμε πάει στο εμπορικό στα Σπάτα. Καθόταν σε μία καρέκλα πάρα πολύ μαζεμένος εκείνη την ημέρα».

«Μου έκανε παράπονα γιατί δεν είχε λεφτά γιατί δεν του έδινε η μητέρα του. Όσα χρήματα έβγαζε ο ίδιος τα ξόδευε σε βενζίνες. Επειδή τον είδα πολύ αγχωμένο, του είπα να πάει σπίτι και να μου στείλει μήνυμα. Τελευταία φορά που μου έστειλε μήνυμα σε εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης ήταν το απόγευμα στις 13 Ιουλίου του ‘22, όπου μου είπε ότι είναι στη δουλειά και ότι το βράδυ δεν θα μπει στο διαδίκτυο».

«Έκτοτε του έστελνα μηνύματα τον έπαιρνα τηλέφωνα και δεν απαντούσε από τις τρεις το μεσημέρι και έπειτα μέχρι στις 14/7/22. Επειδή τον ξέρω και με ξέρει πάρα πολύ καλά ο Νίκος δεν θα έκανε ποτέ κάτι κακό στον εαυτό του».

Σχετικά με το αν ασχολούταν με τον σατανισμό δήλωσε:

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι δεν πίστευε στο Θεό, αντιθέτως δήλωνε ότι ασχολείται με τον σατανισμό. Όποτε επισκεπτόμασταν μαγαζιά στον οποίο υπήρχαν κεριά εκείνος προμηθευόταν πάντα κεριά με αδυναμία σε αυτά σκούρου πράσινου χρώματος που τα χρησιμοποιούσε για τελετές. Το έκανε για πλάκα όπως έλεγε».

Η ίδια όταν είχε μιλήσει στην εκπομπή στην πρώτη έρευνα, δήλωσε πως και άλλα παιδιά κάνουν τατουάζ το Σατανά.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…