Newsroom

Newsroom

Σούλμαιστερ: "Τσίπρας, ο πρώτος που επιτίθεται μετωπικά στην πολιτική της ΕΕ"

Ο διάσημος Αυστριακός οικονομολόγος, του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών της Αυστρίας, Στέφαν Σούλμαιστερ, πλέκει το εγκώμιο του Έλληνα πρωθυπουργού, λέγοντας πως…

stefan

Ο διάσημος Αυστριακός οικονομολόγος, του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών της Αυστρίας, Στέφαν Σούλμαιστερ, πλέκει το εγκώμιο του Έλληνα πρωθυπουργού, λέγοντας πως είναι «ο πρώτος επιτυχημένος πολιτικός στην Ευρώπη που επιτίθεται μετωπικά στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επικρίνοντάς την».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Σούλμαιστερ, προσθέτει πως ο νέος Αλέξης Τσίπρας έχει τόσο μεγάλη επιτυχία, διότι τα προβλήματα στα οποία αναφέρεται και οι προτάσεις λύσεων που παρουσιάζει, αγγίζουν τους ανθρώπους.

Ο κ. Σούλμαιστερ θέλει να πιστεύει, ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δεν θα επαναλάβει το λάθος που έκανε στη διάρκεια του ελληνικού προεκλογικού αγώνα – απειλώντας ότι η Ελλάδα «ντε φάκτο» θα μπορούσε να αποκλειστεί από την Ευρωζώνη, ότι η ίδια θα διαπραγματευτεί με τον καθένα, αλλά δεν πρόκειται να υπάρξει διαγραφή χρέους – γιατί η τωρινή στάση της θα είναι αποφασιστική για το πώς θα συνεχιστεί αυτό το πολιτικό παιχνίδι. 

Κι αυτό, όπως σημειώνει, καθώς δεν είναι μόνον οι δύο πόλοι, η Γερμανία ως πανίσχυρη ηγέτιδα δύναμη στην Ευρώπη από τη μια και η σχετικά μικρή Ελλάδα από την άλλη, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες χώρες και έγκειται στην επιδεξιότητα του Αλέξη Τσίπρα εάν θα διατυπώσει με επαρκή σαφήνεια την πανευρωπαϊκή προοπτική των αιτιάσεών του.

Στη συνέχεια, ο Αυστριακός οικονομολόγος προσθέτει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει επισημάνει επανειλημμένα πως το ζήτημα δεν είναι αν θα υπάρξει μια διαγραφή χρέους μόνον για την Ελλάδα, αλλά ότι θεωρεί το πρόβλημα του χρέους ως πανευρωπαϊκό, για το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια να λυθεί σε μια διάσκεψη για το χρέος. 

Ο Στέφαν Σούλμαιστερ συγκαταλέγεται στις κορυφαίες προσωπικότητες της Αυστρίας (ΣΣ όπως ο πρώην καγκελάριος Φραντς Βρανίτσκι) που στηρίζουν την αυστριακή πρωτοβουλία «Η Ελλάδα ανθίζει», για τη διαμόρφωση και την ανάδειξη μιας εικόνας της άλλης Ελλάδας, πέρα από τα στερεότυπα που πολλές φορές αγγίζουν το ρατσισμό. 

 

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο