Newsroom

Newsroom

SOS από τον Πρόεδρο ΕΟΔΥ: «Πιθανόν να έχουμε κρούσμα ηπατίτιδας σε παιδί και στη χώρα μας»

«Να είναι σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία» ζήτησε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ φοβούμενος τον τρόπο εξάπλωσης της ηπατίτιδας

izzy park 6bZkUO7wVno unsplash 2

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής (22/04/2022), ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, τόνισε ότι «Πιθανόν να έχουμε κρούσμα ηπατίτιδας σε παιδιά και στη χώρα μας».

Ο κ. Θεοκλής Ζαούτης εξήγησε πως μέχρι τώρα δεν υπάρχει κρούσμα με οξεία ηπατίτιδα στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά δήλωσε ότι με βάση τον τρόπο εξάπλωσης της σε άλλες χώρες, είναι εξαιρετικά πιθανόν να έρθει και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου, το πιθανό κρούσμα για ηπατίτιδα, ελέγχεται για τον αδενοϊό, ο οποίος πιθανολογείται ότι ευθύνεται για τα κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά σε μια σειρά χωρών του κόσμου.

Μέχρι στιγμής, τα περισσότερα κρούσματα ηπατίτιδας έχουν εντοπιστεί στις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία, ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου, τα περισσότερα παιδιά έχουν ήπια συμπτώματα.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κάλεσε τα νοσοκομεία Παίδων της χώρας να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να υποδεχτούν και να αντιμετωπίσουν πιθανά κρούσματα.

Τα εργαστήρια του ΕΟΔΥ, επίσης, είναι σε ετοιμότητα να εξετάζουν δείγματα πιθανών κρουσμάτων για την ανίχνευση του αδενοϊού ή άλλων ιών που προκαλούν τέτοια συμπτώματα.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…