Σολτς: «Είναι πόλεμος του Πούτιν εναντίον του ελεύθερου κόσμου»

Ως απάντηση στη ρωσική επίθεση ο Καγκελάριος Σόλτς ανακοίνωσε το ξαναχτίσιμο του πανίσχυρου Γερμανικού Στρατού  

eb2c6b2e 3737 480e 9c17 33b9c5ae5e81

Τεκτονικές αλλαγές στην Ευρώπη με πρόσχημα την ρωσική επίθεση στην Ουκρανία. Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, το πρωί της Κυριακής μιλώντας στη Bundestag ανακοίνωσε πρόγραμμα μαμούθ 2% του Προυπολογισμού κατ’ έτος σε ειδικό ταμείο Στρατού για τον εξοπλισμό του Γερμανικού Στρατού

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε άμεσα εξοπλιστικό πρόγραμμα για τη χώρα του ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ.
«Μην τολμήσετε να επιτεθείτε σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ» το μήνυμά το προς τους Ρώσους

Παράλληλα μίλησε για ξεκίνημα πολεμικής βαριάς βιομηχανίας μαζί με την Γαλλία από Γιουροφάιτερ μέχρι πλοία υποβρυχια πυραύλους όπλα ντρονς, αλλά και πρόγραμμα ενεργειακής αυτονομίας και απεξάρτησης από τη Ρωσία

Ο «πόλεμος του Πούτιν» απειλεί όλη την Ευρώπη

Σε πολλά σημεία της ομιλίας του ο Σολτς ειδικά όταν αναφερόταν στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία διακοπτόταν από το έντονο χειροκρότημα των βουλευτών.

Ο Ολαφ Σολτς προειδοποίησε τη Ρωσία να μην τολμήσει να επιτεθεί σε Νατοϊκή χώρα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα υπερασπιστούμε κάθε τετραγωνικό μέτρο Νατοϊκού εδάφους. Μίλησε για πόλεμο του Πούτιν εναντίον του ελεύθερου κόσμου.

Επιτέθηκε προσωπικά στον Βλαντιμίρ Πούτιν λέγοντας ότι δεν θα αλλάξει πορεία σε μια νύχτα και πως θέλει να δημιουργήσει μια ρωσική αυτοκρατορία.

«Πρέπει να υποστηρίξουμε την Ουκρανία στην ώρα της ανάγκης της», πρόσθεσε ο Γερμανός καγκελάριος στην ειδική συνεδρίαση της Bundestag.

«Δεν υπήρχε άλλη δυνατή απάντηση στην επιθετικότητα του Πούτιν», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην αποστολή γερμανικών όπλων στην Ουκρανία.

«Ο Πούτιν επέλεξε αυτόν τον πόλεμο, όχι ο ρωσικός λαός, επομένως πρέπει να δούμε ξεκάθαρα ότι αυτός είναι ο πόλεμος του Πούτιν», είπε ο καγκελάριος.

«Με την εισβολή στην Ουκρανία, ο Πούτιν δεν θέλει απλώς να εξαλείψει μια χώρα από τον παγκόσμιο χάρτη. Καταστρέφει την ευρωπαϊκή δομή ασφάλειας που είχαμε από το Ελσίνκι», είπε ο Σολτς και συνέχισε: «Δεν είμαστε μόνοι που υπερασπιζόμαστε την ειρήνη».

«Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής. Απειλεί ολόκληρη τη μεταπολεμική τάξη μας. Σε αυτήν την κατάσταση, είναι καθήκον μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας, να αμυνθούμε ενάντια στον στρατό εισβολής του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Γερμανία στέκεται στενά στο πλευρό της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο Σολτς.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφασή της να παράσχει 1.000 αντιαρματικά όπλα και 500 πυραύλους εδάφους-αέρος στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό.

«Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στις δραστηριότητες του Πούτιν. Η ρωσική ηγεσία θα δει το πραγματικό κόστος αυτού που κάνει», τόνισε ο Σολτς σε έκτακτη συνεδρίαση της γερμανικής Βουλής καταχειροκροτούμενος σε κάθε του φράση σχεδόν από τους βουλευτές.

«Είναι υποχρέωσή μας να μην επεκταθεί ο πόλεμος του Πούτιν στην Ευρώπη. Ο Ρώσος πρόεδρος δεν πρέπει να υποβαθμίζει την αποφασιστικότητά μας στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ. Το εννοούμε πολύ σοβαρά. Δεν πρέπει να αμφιβάλει διόλου για την αποφασιστικότητά μας. Ο γερμανικός ομοσπονδιακός στρατός θα υποστηρίξει τις χώρες του ΝΑΤΟ, τη Λετονία, τη Ρουμανία. Θα λάβουμε μέρος σε μια νέα δύναμη του ΝΑΤΟ στη Σλοβακία. Στέλνουμε πλοία για την ασφάλεια της Μεσογείου και της Βαλτικής, θα υπερασπιστούμε τον εναέριο χώρο των συμμάχων μας.

Οι στρατιώτες μας είχαν λίγες μέρες για να προετοιμαστούν γι’ αυτές τις αποστολές και τους ευχαριστώ», δήλωσεo Όλαφ Σολτς και τόνισε ότι η Γερμανία βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, στη «νέα πραγματικότητα» που δημιούργησε ο Ρώσος πρόεδρος. Σύμφωνα με τον καγκελάριο, μια απάντηση σε αυτό δόθηκε με την απόφαση της Γερμανίας να παραδώσει όπλα στην Ουκρανία.

Όποιος είδε το διάγγελμα του Πούτιν για την επίθεση στην Ουκρανία δεν μπορεί να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι θέλει να στήσει μια ρωσική αυτοκρατορία. Πρέπει να αναρρωτηθούμε τι πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε σήμερα και στο μέλλον αυτή την απειλή, Πρέπει να επενδύσουμε περισσότερα για την ασφάλεια της χώρας, να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία. Μιλάμε για μια μεγάλη εθνική κινητοποίηση. Χρειαζόμαστε πλοία, αεροσκάφη και ικανούς στρατιώτες και θα το κάνουμε. Αλλά αυτό κοστίζει, βέβαια, πολλά χρήματα. Θα συγκροτηθεί, όμως, ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του γερμανικού στρατού, το οποίο θα ενισχυθεί με 100 δισ. ευρώ.

Όλες οι απειλές, βέβαια, δεν αντιμετωπίζονται με τον στρατό. Γι’ αυτό και θα αγρυπνούμε για τις κυβερνοεπιθέσεις και εκείνες στα συστήματα επικοινωνιών. Θα φτιάξουμε μαζί με τη Γαλλία την επόμενη γενιά πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για την κατασκευή του eurofighter. Θα προχωρήσει το σύστημα συνεργασίας για την κατασκευή των drones.

Με το βλέμμα στην εξάρτηση της Γερμανίας από το ρωσικό φυσικό αέριο, ο Όλαφ Σολτς αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη να προωθηθούν σθεναρά οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, να αποθηκευτούν μεγαλύτερες ποσότητες φυσικού αερίου και να κατασκευαστούν δύο τερματικοί σταθμοί για υγροποιημένο φυσικό αέριο. «Αυτό που είναι πλέον απαραίτητο βραχυπρόθεσμα, πρέπει να συνδυαστεί με αυτό που απαιτείται μακροπρόθεσμα», διευκρίνισε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο καγκελάριος αναφέρθηκε σε όσους βγήκαν στους δρόμους των γερμανικών πόλεων για να διακηρύξουν την αντίθεσή τους στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι παίρνουν θέση κατά του πολέμου του Πούτιν. Θα υπερασπιστούμε την Ευρώπη και τις αξίες μας», δήλωσε χειροκροτούμενος

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

252295075 10165879121585385 8369428181626529769 n

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

Επίθεση στον Πύρρο Δήμα έκανε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος σχετικά με τα σχόλια του πρώην αρσιβαρίστα…

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Μάλιστα θέση στον χορό πήρε και ο Θάνο Πλεύρης - Τι πραγματικά ειπώθηκε από τον…

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

image 3

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

Ένα 24ωρο μετά τα όσα έγιναν στο Λύκειο της Πάτρας, ο 17χρονος φέρνει στο μυαλό του εικόνες, που θα θυμάται για καιρό.

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…