Newsroom

Newsroom

Σοκάρει η ομολογία Άδωνη για Θεσσαλονίκη: Λοιμωξιολόγοι έλεγαν για καραντίνα πριν του Αγ. Δημητρίου – Σεβαστήκαμε την Ορθοδοξία

Τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας παραδέχτηκε σε μια κυνική ομολογία του ο Άδωνης Γεωργιάδης, βγάζοντας ψεύτη, μεταξύ άλλων, τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη

5033420

Σε μια σοκαριστική αποκάλυψη προχώρησε, μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνης Γεωργιάδης, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αυστηρότερο lockdown, ανακαλώντας μεταξύ άλλων την απόφασή της να αφήσει ανοικτές τις Εκκλησίες κατά τη διάρκεια των Θεοφανίων, με αποτέλεσμα να προκαλέσει το «αντάρτικο» της Εκκλησίας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την κυβερνητική απόφαση, δείχνοντας παράλληλα το σε πόσο μεγάλο βαθμό υπολογίζει η κυβέρνηση την Εκκλησία, προχώρησε στην παραδοχή μιας εγκληματικής επιλογής της ελληνικής κυβέρνησης, επιλογή που έχει κοστίσει τον θάνατο εκατοντάδων συμπολιτών μας στη Θεσσαλονίκη.

Αποκάλυψε, δηλαδή, ότι η κυβέρνηση δεν πήρε μέτρα του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, παρά την προτροπή λοιμοξιολόγων, με αποτέλεσμα τον συνωστισμό στο ναό και την έξαρση των κρουσμάτων, λέγοντας:

«Θέλω να είμαι ειλικρινής, ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδος, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης… Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μάς έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, θυμίζω ότι αυτό ήταν το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη, και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή».

Παράλληλα, άφησε αιχμές και για τη διαχείριση της κατάστασης από την Εκκλησία την περίοδο εκείνη, σημειώνοντας ότι «κατά την ημέρα αυτή συνέρρεαν οι πιστοί, δεν μπόρεσε η εκκλησία να ελέγξει τη συρροή, και μετά η Θεσσαλονίκη έγινε η πόλη που θρήνησε τα περισσότερα θύματα. Αυτή η εικόνα του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, προβαλλομένη στην εικόνα των Θεοφανείων που είναι μια πάνδημη, πανηγυρική λειτουργία μας οδήγησε στο lockdown».

Ψεύτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Αυτό που όμως δεν φαίνεται να θυμάται ο υπουργός Ανάπτυξης, είναι ότι ο πρωθυπουργός στις 7 Δεκεμβρίου, σε συνέντευξή του στον Αντώνη Σρόιτερ είχε ισχυριστεί ότι «τότε δεν υπήρχαν αιτήματα από κανέναν να κλείσουμε νωρίτερα, ούτε κανένας ειδικός μάς το είχε υποδείξει αυτό», βγάζοντας ψεύτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει τα εξής:

« Έχω πει ότι εκ των υστέρων μπορεί να έκλεινα τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη, μία εβδομάδα νωρίτερα. Αλλά, ξέρετε, τότε δεν υπήρχαν αιτήματα από κανέναν να κλείσουμε νωρίτερα, ούτε κανένας ειδικός μάς το είχε υποδείξει αυτό. Προφανώς υπήρχε μία διασπορά την οποία δεν μπορούσαμε να εντοπίσουμε. Την είδαμε όταν αυξήθηκαν εκθετικά τα κρούσματα στις εντατικές και τότε πήραμε δραστικά μέτρα. Αλλά σας διαβεβαιώνω ότι παρακολουθούμε με πάρα πολύ μεγάλη λεπτομέρεια τα δεδομένα. Ενοχλούμαι από όλη αυτή τη συζήτηση για δήθεν διπλά βιβλία. Είναι λάθος να αμφισβητούμε την αξιοπιστία των δεδομένων. Κανείς ειδικός δεν το έχει κάνει και δεν πρέπει να το κάνουμε γιατί υπονομεύουμε επί της ουσίας τους ίδιους τους επιστήμονες οι οποίοι μας συμβουλεύουν. Κατά συνέπεια, εκ των υστέρων, όπως έχω πει και στη Βουλή, θα έπρεπε ίσως τη Θεσσαλονίκη να την είχαμε κλείσει μία εβδομάδα νωρίτερα.»

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Βία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…