Newsroom

Newsroom

Σοκ στη Κυψέλη: Τα θεμέλια του 39ου Λυκείου βρίσκονται «στον αέρα»

Το πρόβλημα απασχολεί τον Σύλλογο χρόνια τώρα, ωστόσο, όπως καταγγέλλει, «οι αρμόδιες αρχές «σφυρίζουν αδιάφορα», μοιράζοντας υποσχέσεις ή πετώντας το μπαλάκι η μία διεύθυνση στην άλλη…»

Screenshot 2023 10 07 180336

Στον «αέρα» βρίσκεται το κτίριο που στεγάζει σχολείο στην Κυψέλη, λόγω της πτώσης του πρανούς, όπου στηρίζεται μέρος των θεμελίων του!

Το θέμα αναδεικνύει ο Σύλλογος Γονέων του 39ου ΓΕΛ Αθήνας, σημειώνοντας πως για το συγκεκριμένο θέμα, που χρονίζει, οι αρμόδιες αρχές «σφυρίζουν αδιάφορα», μοιράζοντας υποσχέσεις ή πετώντας το μπαλάκι η μία διεύθυνση στην άλλη…

Στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα συστεγάζονται το 39ο Γυμνάσιο και το 39ο Γενικό Λύκειο της Αθήνας και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία της Αττικής και της χώρας.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων, το μεγαλύτερο και σοβαρότερο θέμα του σχολείου, που ούτως ή άλλως παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης είναι το πρόβλημα της κατάπτωσης και διάβρωσης του πρανούς, της πλαγιάς δηλαδή, που στηρίζεται μέρος των θεμελίων του σχολείου, επί της οδού Πυθίας και Νικάνορος.

Από κοινού με τον Σύλλογο Γονέων του Γυμνασίου έχουν απευθυνθεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου, στις «Κτιριακές Υποδομές» (πρώην ΟΣΚ) καθώς στον ΟΑΣΠ για το ελέγξει μηχανικός, χωρίς καμιά ανταπόκριση.

Μοναχά προφορικές δεσμεύσεις από συγκεκριμένα «βαρύγδουπα» ονόματα του Δήμου, ότι «σήμερα-αύριο ξεκινάνε οι εργασίες»…

Το θέμα είναι υψίστης σημασίας καθώς το έδαφος υποχωρεί με την πρώτη βροχή και τα θεμέλια στο σημείο αυτό, έχουν ξεγυμνωθεί, με ο,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη στατικότητα του κτιρίου, κυρίως σε έναν πιθανό σεισμό.

Το τελευταίο έγγραφο του Δήμου αναφέρει ότι θα καθυστερήσει το έργο γιατί απαιτείται από την ανάδοχο εταιρεία νέα μελέτη….

Σα να μην έφτανε αυτό, το κτίριο του Λυκείου χρήζει άμεσης επισκευής καθώς πλημμυρίζουν υπόγειοι χώροι όπου λειτουργούν αίθουσες διδασκαλίας. Επιπλέον τα 5 τμήματα της Α λυκείου φέτος, αγγίζουν τους 27 μαθητές ανά τμήμα, δηλαδή το μέγιστο επιτρεπτό όριο και ζητήθηκε από τη Διεύθυνση του σχολείου η δημιουργία και έκτου τμήματος, που θα φιλοξενηθεί στον χώρου όπου βρίσκεται το εργαστήριο φυσικής!

«Όλα αυτά, την ίδια ώρα που ο Δήμος μέσα σε ελάχιστο χρόνο εξασφάλισε κονδύλια για το περίφημο φιάσκο του “μεγάλου περιπάτου” και την τώρα αποκατάσταση των πεζοδρόμων της Πανεπιστημίου! Δε γίνεται κάθε πρωί να αγωνιούμε για τα παιδιά μας επειδή πράττουμε το αυτονόητο να τα στέλνουμε δηλαδή στο σχολείο» τονίζει ο Σύλλογος Γονέων και προσθέτει πως μαζί με την Ένωση Γονέων του 6ου Διαμερίσματος, θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να διασφαλίσουν τα αυτονόητα, δηλαδή την ασφάλεια των παιδιών τους.

Πηγή: 902.gr

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…