Newsroom

Newsroom

Σοκ για τις ωμότητες Ασαντ

Δεκάδες νεκροί διαδηλωτές από τις επιθέσεις του καθεστώτος με άρματα μάχης, στρατιώτες και παρακρατικούς. Με διάγγελμά του ο Μπαράκ Ομπάμα…

syria

Δεκάδες νεκροί διαδηλωτές από τις επιθέσεις του καθεστώτος με άρματα μάχης, στρατιώτες και παρακρατικούς. Με διάγγελμά του ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε έκκληση για διεθνή απομόνωση της Δαμασκού
Σοκ και διεθνή κατακραυγή έχει προκαλέσει η επίθεση των δυνάμεων του στρατού της Συρίας εναντίον των εξεγερμένων της πόλης Χάμα, κατά τη διάρκεια της οποίας τουλάχιστον 95 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Eξίσου σφοδρές επιθέσεις σημειώθηκαν στην Ντέιρ αλ Ζορ, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 19 διαδηλωτές, και στο Χαράκ, όπου σκοτώθηκαν 6.
Με αφορμή την απίστευτης βαρβαρότητας επίθεση στη Χάμα, με άρματα μάχης, στρατιώτες και παρακρατικούς, σε διάγγελμά του ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε για διεθνή απομόνωση του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Ασαντ, ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: “Οι αναφορές από τη Χάμα προκαλούν αποτροπιασμό και καταδεικνύουν την πραγματική φύση του καθεστώτος της Συρίας. Η Συρία θα είναι ένα καλύτερο μέρος όταν η δημοκρατική μεταβίβαση προχωρήσει.
Πίεση
Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε την πίεση στο καθεστώς και θα εργαστούμε μαζί με άλλους για τη διεθνή απομόνωση της κυβέρνησης Ασαντ”. Σοκαρισμένος δήλωσε και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος κάλεσε τον Ασαντ να σταματήσει αμέσως τις βιαιότητες εναντίον των ειρηνικών διαδηλωτών”.
Οι τελευταίες αναφορές από τη Χάμα, αλλά και από άλλες πόλεις της Συρίας, προκαλούν φρίκη. Τα άρματα μάχης που είχαν περικυκλωμένη την πόλη εδώ και μέρες, εισέβαλαν στους δρόμους ανοίγοντας πυρ με βαρέα όπλα, ενώ την ίδια ώρα ένοπλοι πυροβολούσαν εναντίον πολιτών από τις ταράτσες.
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, SANA, αναφέρει ότι “ένοπλες ομάδες πυρπόλησαν αστυνομικά τμήματα, προκάλεσαν ζημιές σε κρατικά κτίρια και ιδιωτικές περιουσίες κι έστησαν οδοφράγματα στους δρόμους της πόλης.
Οι ομάδες αυτές είναι οπλισμένες με πολυβόλα και αντιαρματικές ρουκέτες. Οι μονάδες του στρατού απομακρύνουν τα οδοφράγματα που έστησαν οι ένοπλες ομάδες στην είσοδο της πόλης”. Οπως έγινε γνωστό με την έναρξη των επιχειρήσεων του στρατού, διακόπηκαν η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση της πόλης.Την ίδια ώρα στην Ντέιρ αλ Ζορ, τουλάχιστον 19 άνθρωποι δολοφονήθηκαν από τις δυνάμεις καταστολής, οι οποίες εισέβαλαν στην πόλη ύστερα από πληροφορίες ότι 57 στρατιώτες, εκ των οποίων τρεις αξιωματούχοι, αυτομόλησαν, περνώντας στην πλευρά των εξεγερμένων. Οδοφράγματα είχαν στηθεί και στην πόλη αυτή.
Στην πρωτεύουσα Δαμασκό, όπου χθες συνελήφθη και ο ηγέτης της φυλής Μπακάρα, σεΐχης Ναουάφ Μπασίρ, που σχετιζόταν με την αντίσταση στην Ντέιρ αλ-Ζορ, οι δυνάμεις ασφαλείας τραυμάτισαν σοβαρά τουλάχιστον 42 διαδηλωτές πετώντας εναντίον τους εκρηκτικούς μηχανισμούς με καρφιά!
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
http://www.ethnos.gr

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

KERKYRA 2

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

Το ιστορικό έθιμο των Μπότηδων παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίο στην φετινή του εκδοχή καθώς από…