Newsroom

Newsroom

Σόιμπλε: Παλιά διαπραγματευόμασταν καλύτερα

Αναπολεί το πρόσφατο παρελθόν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αν κρίνουμε απ' όσα δήλωσε στη χθεσινή, εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στους δύο δημοσιογράφους της γαλλικής Les Echoes και της αμερικανικής Wall Street Journal.

clipboard06 2 thumb large 0

Αναπολεί το πρόσφατο παρελθόν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αν κρίνουμε απ’ όσα δήλωσε στη χθεσινή, εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στους δύο δημοσιογράφους της γαλλικής Les Echoes και της αμερικανικής Wall Street Journal.

Απαντώντας στην πρώτη ερώτηση για το ποια είναι η δική του θέση σε σχέση με την αισιοδοξία του Πιερ Μοσκοβισί και την πιο συγκρατημένη στάση του ΔΝΤ, ο Σόιμπλε απάντησε ότι κατά πρώτον οι τρεις θεσμοί πρέπει να κρατήσουν κοινή στάση. Κατά δεύτερον, όπως έχει ενημερωθεί, η ατμόσφαιρα στο τελευταίο Eurogroup ήταν καλύτερη αλλά δεν έχει σημειωθεί αξιοσημείωτη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

Σ’ αυτό το σημείο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, τόνισε πως οι δανειστές ζητούν εφαρμογή όλων των απαιτήσεων του μνημονίου, λέγοντας με νόημα: «Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους τρεις θεσμούς ήταν πάντα δύσκολες αλλά πάντα έβγαζαν αποτέλεσμα στο παρελθόν».

Προφανώς, μιλάει για το πρόσφατο παρελθόν όπου μπορούσε να λεει στον υπουργό κ. Στουρνάρα «Γιάννη, ξέχνα το». Πιθανόν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να πίστεψε ότι η συνωνυμία του Γιάνη Βαρουφάκη με τον προκάτοχό του να σήμαινε και κάποια σύγκλιση απόψεων.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…