Σοβαρές καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για την πυρκαγιά στο «Παπανικολάου» – «Δεν υπήρχε σύστημα πυρανίχνευσης»

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για  το ξέσπασμα πυρκαγιάς στο «Παπανικολάου» και τονίζει ότι «δεν εφαρμόστηκε σχέδιο έκτακτης ανάγκης» και «δεν επενέβη η καθορισμένη ομάδα πυρασφάλειας. 

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, με αφορμή το νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, όπου το πρωί, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι δύο τραυματίστηκαν μετά από φωτιά που ξέσπασε στη μονάδα covid. Ο ίδιος επισημαίνει ότι το εν λόγω νοσοκομείο δεν διαθέτει σύστημα πυρανίχνευσης, πιστοποίηση πυρασφάλειας, ούτε ομάδα ασφαλείας σε περίπτωση πρόκλησης πυρκαγιάς.

«Σήμερα με τη φωτιά που προκλήθηκε στην πνευμονολογική κλινική κορoνοϊού του νοσοκομείου Παπανικολάου χάθηκε ένας ασθενής, χαροπαλεύουν δύο ακόμη και απρόβλεπτες είναι οι συνέπειες για τους άλλους ασθενείς με κορoνοϊό που νοσηλεύονταν στη κλινική από τους καπνούς που εισέπνευσαν» σημειώνει ο κ. Γιαννακός προσθέτοντας ότι οι ασθενείς με κορoνοϊό που χρειάζονται οξυγονοθεραπεία, ανέπνεαν για 45 λεπτά πυκνό καπνό».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι μετά το ξέσπασμα της φωτιάς «δεν εφαρμόστηκε σχέδιο έκτακτης ανάγκης» και «δεν επενέβη η καθορισμένη ομάδα πυρασφάλειας.

«Επί μία ώρα προσπαθούσε το προσωπικό με κίνδυνο της ζωής του να απεγκλωβίσει τους ασθενείς από τα δωμάτια στο διάδρομο της κλινικής. Η πόρτα της κλινικής κλειδωμένη και οι ασθενείς μέσα. Οι εργαζόμενοι απ’ έξω να μην ξέρουν τι να κάνουν. Που ήταν η διοίκηση; Ήρθε η πυροσβεστική και άνοιξε τη πόρτα της κλινικής μετά από 45 λεπτά. Λογικά το νοσοκομείο δεν διαθέτει πιστοποιητικό πυρασφάλειας και εάν διαθέτει πως δόθηκε με τέτοιες ελλείψεις», επισημαίνει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

 

Αυτή είναι η επιστολή Τσίπρα σε Ράμμο που αναφέρει ονόματα – Κατέρρευσαν τα ψέμματα Μητσοτάκη (photo)

Αυτή είναι η επιστολή Τσίπρα σε Ράμμο που αναφέρει ονόματα – Κατέρρευσαν τα ψέμματα Μητσοτάκη (photo)

Στο αίτημα συμπεριλαμβάνονται τόσο τα ονόματα όσο και τα κινητά τους τηλέφωνα, γεγονός που αποδεικνύει…

Επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης κατέστησε τον Μητσοτάκη ο Τσίπρας: «Έρχεται η κάθαρση»

Επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης κατέστησε τον Μητσοτάκη ο Τσίπρας: «Έρχεται η κάθαρση»

Ξεκαθάρισε ότι ο πολιτικός του αντίπαλος δεν είναι βλαξ -όπως επέλεξε να παρουσιάζεται- αλλά ένοχος…