Σκουρλέτης: Εντός Ιουνίου στη Βουλή ο "Κλεισθένης"

Την εκτίμηση ότι από την έναρξη της τυπικής διαβούλευσης, μέχρι και την εισαγωγή του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, ουσιαστικά «εξασφαλίζεται η δίμηνη περίοδος διαβούλευσης και συζήτησης που ζητούν οι φορείς των αιρετών», ώστε να εξεταστούν εναλλακτικές προτάσεις επί διατάξεών του «Κλεισθένης 1», εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής».

5abba7901dc524c7018b45ec

Ο Π. Σκουρλέτης θυμίζει ακόμη ότι από το 2016 έχουν διοχετευτεί σημαντικές οικονομικές ενισχύσεις προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης, ενώ σημαντικά είναι και τα υπό εξέλιξη έργα απλοποίησης των διαδικασιών και μείωσης της γραφειοκρατίας στους ΟΤΑ. Ο υπουργός Εσωτερικών δεν αποκλείει, επίσης, να συμπέσει ο χρόνος διεξαγωγής των εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογικών αναμετρήσεων το 2019. 

Για την πρόταση σχέδιο κατάτμησης της Β Αθηνών αναφέρει ότι στο πλαίσιο μιας συνολικής συζήτησης γύρω από τον εκλογικό νόμο, πράγματι η πρόταση κινείται σε θετική κατεύθυνση. «Μάλιστα, προ ημερών, είχα και ο ίδιος επισημάνει ότι η πρόταση αυτή θα μπορούσε να ενταχθεί στην ατζέντα μιας ουσιαστικής συζήτησης με το Κίνημα Αλλαγής, εάν ενδιαφερόταν να επανατοποθετηθεί για τον χρόνο εφαρμογής της απλής αναλογικής. 

Το ίδιο, βεβαίως, ισχύει και για οποιοδήποτε άλλο μέτρο μπορεί να συμβάλει στην εξορθολογικοποίηση της εκλογικής διαδικασίας. Το δεδομένο είναι ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει τις ευθύνες της σε αυτό το πεδίο και θα συνεχίσει να το πράττει» τόνισε.  

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…