Newsroom

Newsroom

Σκουρλέτης: Δεν υπάρχει συμφωνία χωρίς πολιτικό κόστος

«Δεν υπάρχει στην παρούσα φάση συμφωνία χωρίς πολιτικό κόστος», αναφέρει στην Εφημερίδα των Συντακτών ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

58a188ca1dc524a65f8b4663

«Σημασία έχει μέσα από τη δύσκολη πορεία να οδηγηθούμε εκτός μνημονίων», τονίζει. 

«Αυτή πρέπει να είναι η στόχευσή μας και σε αυτό τον δρόμο πρέπει να κινηθούμε. Αν ακυρωθεί αυτή η προοπτική, θα έχουμε υποστεί μια βαριά ήττα όχι μόνο ως ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ως κοινωνία», σημειώνει ο κ. Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» συμπληρώνοντας πως «σε κάθε περίπτωση, βεβαιότητες δεν υπάρχουν σε αυτό τον δύσβατο δρόμο».

Ο υπουργός Εσωτερικών επισημαίνει πως «κάθε συμφωνία με τους δανειστές συνιστά έναν συμβιβασμό με αμοιβαίες υποχωρήσεις» και πως το περιεχόμενό της είναι αυτό που την καθιστά αποδεκτή ή όχι.

«Μια συμφωνία που θα παρατείνει το καθεστώς της αβεβαιότητας, που θα λειτουργεί ως τροχοπέδη για την ανάπτυξη και θα ανακυκλώνει την ύφεση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή» αναφέρει, προσθέτοντας ότι οι αντοχές της μεγάλης πλειονότητας της κοινωνίας έχουν φτάσει στα όριά τους.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να βρεθεί ξανά μπροστά σε ένα δίλημμα περί Grexit ο κ. Σκουρλέτης τονίζει ότι «το Grexit είναι το σχέδιο του Σόιμπλε για την Ελλάδα και την Ευρώπη» και πως «για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει αυτό το δίλημμα».

«Έχουμε μια συγκεκριμένη γεωστρατηγική προσέγγιση για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Η Ευρώπη παραμένει το πεδίο των κοινωνικών και πολιτικών  αγώνων για τη χώρα μας. Η πορεία της είναι αναπόσπαστη από τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και την πορεία της Ε.Ε. όσο βέβαια αυτή υπάρχει. Γιατί κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως, αν δεν υπάρξει μια γενναία στροφή στις κυρίαρχες ευρωπαϊκές στρατηγικές, θα υφίσταται Ευρωπαϊκή Ένωση σε λίγα χρόνια. Η άνοδος της Ακροδεξιάς και η τάση της εθνικής αναδίπλωσης, όσο θα τροφοδοτείται  από τις σημερινές νεοφιλελεύθερες επιλογές, είναι πολύ πιθανό ενδεχόμενο να οδηγήσουν σε αποδόμηση της Ε.Ε. και  διάλυση της Ευρωζώνης», εκτιμά.

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…