Newsroom

Newsroom

Σκληρό βίντεο με αποκεφαλισμό γυναίκας στη Σ. Αραβία – Συνελήφθη ο άνδρας που το ανέβασε στο διαδίκτυο

Την έντονη αντίδραση ακτιβιστικών οργανώσεων προκάλεσε βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει τον αποκεφαλισμό μιας γυναίκας από τη…

apokefalismos

Την έντονη αντίδραση ακτιβιστικών οργανώσεων προκάλεσε βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει τον αποκεφαλισμό μιας γυναίκας από τη Μιανμάρ από αρχές της Σαουδικής Αραβίας. Ο άνδρας που τράβηξε και ανέβασε στο ίντερνετ το βίντεο, συνελήφθη.

Τις τελευταίες ημέρες το συγκεκριμένο βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από διάφορους φορείς.

Σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, ο αποκεφαλισμός της Lalia Bint Abdul Muttalib Basim, έγινε στη μέση κεντρικού δρόμου στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας από τις Αρχές της χώρας.

Η γυναίκα είχε καταδικαστεί σε θάνατο με την κατηγορία του βιασμού και της δολοφονίας της 6χρονη θετής της κόρης.

Όπως φαίνεται στο σκληρό βίντεο η γυναίκα πριν αποκεφαλιστεί φώναζε ότι δεν ήταν αυτή που σκότωσε το κορίτσι ενώ ο άνδρας που εκτέλεσε την ποινή της, ντυμένος στα λευκά, την έσερνε πριν της καταφέρει δυο χτυπήματα με το ξίφος του.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας υποστήριξε ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη, ενώ η ποινή του δημόσιου αποκεφαλισμού αποτρέπει τους πολίτες να διαπράξουν αντίστοιχα εγκλήματα.

“Η ποινή επιβάλει τη βούληση του Θεού ενάντια σε όλους εκείνους που επιτίθενται κατά αθώων και χύνουν το αίμα τους. Η κυβέρνηση προειδοποιεί όλους αυτούς που ετοιμάζονται να διαπράξουν παρόμοια εγκλήματα πως θα έρθουν αντιμέτωποι με την τιμωρία που τους αξίζει», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωσή του.

Τέλος, οι αρχές συνέλαβαν τον άνδρα ο οποίος τράβηξε το βίντεο το οποίο αργότερα ανέβηκε στο διαδίκτυο.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο ΕΔΩ. (ΠΡΟΣΟΧΗ περιέχει σκληρές εικόνες)