Newsroom

Newsroom

Σκληρό ροκ για την κάλπη

Σε… «σκληρό ροκ» εξελίσσεται η αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στην τελική ευθεία για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών…

Σε… «σκληρό ροκ» εξελίσσεται η αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στην τελική ευθεία για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Ο Γ. Παπανδρέου έχει παραχωρήσει τη θέση του στους υπουργούς του, που έλαβαν ρητές εντολές να στηρίξουν του υποψηφίους του κυβερνώντος κόμματος, ενώ ο Α. Σαμαράς συνεχίζει τις περιοδείες.
Ο αρχηγός του Κινήματος επέστρεψε στα πρωθυπουργικά του καθήκοντα, έχοντας περάσει το δίλημμα που έθεσε στη διακαναλική, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς επιμένοντας στην “αντιμνημονιακή” τακτική.

Στόχος της κυβέρνησης στις περιφέρειες είναι ο μαγικός αριθμός «7», της Αττικής συμπεριλαμβανομένης. Iδιος είναι ο πήχης και για την αντιπολίτευση, η οποία, όμως, μετά τη μεγάλη ήττα του 2009 δεν θα είναι δυσαρεστημένη και με 6.

Ο πρωθυπουργός θέλει το 7 για να μπορεί να ισχυριστεί πως διατηρεί την πλειοψηφία των περιφερειών, πέραν του ποσοστιαίου προβαδίσματος που του έδωσαν οι κάλπες της προηγούμενης Κυριακής.

Μετά την Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο το ΠΑΣΟΚ έχει βάλει στόχο να κερδίσει την Αττική, τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη. Από εκεί και πέρα, κάθε θετικό αποτέλεσμα είναι ευπρόσδεκτο. Στους μεγάλους δήμους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πάνε για το «3 στα 3».

Και τα δύο κόμματα είναι «το ίδιο κοντά, το ίδιο μακριά» από την επίτευξη των στόχων τους, με τους ψηφοφόρους των μικρότερων κομμάτων να αποκτούν ρυθμιστικό ρόλο.

Η Ιπποκράτους τα δίνει όλα για να κερδίσει την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά. Χθες, η μισή κυβέρνηση βρέθηκε στη συμπρωτεύουσα, ενώ στην Αθήνα όλοι οι βουλευτές της περιοχής έχουν διαθέσει τους μηχανισμούς τους στους επιτελείς του Γ. Καμίνη.

Στον Πειραιά, ο Γ. Μίχας εκπέμπει μηνύματα αισιοδοξίας, παρά τη συσπείρωση της δεξιάς στο μεγάλο λιμάνι.

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στο προσκήνιο βρίσκονται και οι συνεργασίες. Ολοι οι υποψήφιοι προσπαθούν να προσεταιριστούν όσους δεν προκρίθηκαν και, το κυριότερο, να πείσουν τους πολίτες να πάνε στις κάλπες για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Οι κεντρικές διοικήσεις έχουν αναλάβει το «παιχνίδι» με τους αντάρτες, στους οποίους τα κομματικά επιτελεία επισημαίνουν πως δεν θα έχουν μέλλον αν έστω και την τελευταία στιγμή δεν συμμορφωθούν και δεν στηρίξουν τους επίσημους υποψηφίους.

Ειδικά για την Αττική, καταβάλλονται, επίσης, προσπάθειες να εξασφαλιστεί η στήριξη ανεξάρτητων συνδυασμών που κέρδισαν τους δήμους στους οποίους κατέβηκαν από την πρώτη Κυριακή.

Ο Γ. Πεταλωτής
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε για το αν υπάρχει υπόγεια συνεργασία Ρηγίλλης-Περισσού. «Εγώ, δεν θα μπω τώρα σε αυτή την ιστορία. Συμμαχίες υπάρχουν πάντα. Αυτά γίνονται στις εκλογές και μάλιστα όταν είναι αυτοδιοικητικές εκλογές σε τοπικό επίπεδο. Τώρα, εάν είναι ιερές ή ανίερες, αυτό το κρίνει ο ελληνικός λαός» σημείωσε με νόημα ο Γ. Πεταλωτής.

«Οι πολίτες αντιλαμβάνονται πως δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση, άλλο πρόγραμμα, άλλη πολιτική και στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ, το οποίο παραμένει ο πρωταγωνιστής της δημόσιας ζωής της χώρας» επεσήμανε από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών Δημητρης Ρέππας.
http://www.ethnos.gr

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…