Σκληρή απάντηση Καμπαγιάννη για τη στοχοποίηση του in.gr στους δικηγόρους του Νίκου Σ.

«Η προσπάθεια τέτοιων δημοσιευμάτων να παρουσιάσουν την καταγγελία του θύματος ως τρόπον τινά συνδεδεμένη με την αξιωματική αντιπολίτευση ή με την απεργία πείνας κρατούμενου αποτελεί χυδαία διαστρέβλωση» αναφέρει η Εναλλακτική Παρέμβαση  και απαιτεί από το ΔΣΑ να υπερασπιστεί τα μέλη του από τέτοιες αήθεις επιθέσεις

NewsRoom 24/02/2021 | 19:52

Κατά του δημοσιεύματος τoυ in.gr που ταυτίζει toυς δικηγόρους του Νίκου Σ. με τον ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται η Εναλλακτική Παρέμβαση, κάνοντας λόγο για «στοχοποίηση των συναδέλφων, συνηγόρων θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης» που στόχο έχει να φιμώσει τα θύματα.

Σε ανάρτησή του, ο Θανάσης Καμπαγιάννης αναφέρει χαρακτηριστικά «Αφού δεν ντρέπονται οι υπεύθυνοι του in.gr, ντρεπόμαστε εμείς για λογαριασμό τους» και παραθέτει τον τρόπο με τον οποίο η ναυαρχίδα του ομίλου Μαρινάκη στοχοποιεί τους δικηγόρους μέσα από το δημοσίευμά της.

Συγκεκριμένα, αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Δημοσίευμα πολυεργαλείο:

- «Ο δικηγόρος του Νίκου Σ. είναι μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ»: άρα, προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ σχετίζεται με τις καταγγελίες του Νίκου Σ., γιατί αλλιώς ποιός ο λόγος να ενημερωνόμαστε για την πολιτική ένταξη του δικηγόρου;

- «Οι δικηγόροι του Νίκου Σ. (και οι δύο!) είναι στους 1000 που υπογράφουν για τον Κουφοντίνα»: άρα, δεύτερο ύποπτο στοιχείο!

- Συμπέρασμα, ευκόλως εννοούμενο: αναξιόπιστα τα θύματα για να έχουν δικηγόρους ΣΥΡΙΖΑίους, υποστηρικτές του Κουφοντίνα, αθώος ο κατηγορούμενος! 

Στη νέα εκδοχή του άρθρου, το μέλος έγινε "πρώην μέλος". Στη φωτογραφία η πρώτη σωσμένη εκδοχή. Πανάθλιοι...

Μόνο περηφάνια και αλληλεγγύη στους συναδέλφους και συντρόφους μας Πατρίκιο Πατρικουνάκο και Τζίνα Παλαιολόγου.»

Σε ανακοίνωσή της η Εναλλακτική Παρέμβαση αναφέρει: 

«Η στοχοποίηση των συναδέλφων μας, συνηγόρων θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης, στόχο έχει να φιμώσει τα θύματα.

Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες επιθέσεων και απροσδιόριστων υπονοουμένων που στέφονται κατά συναδέλφων μας, δικηγόρων, από δημοσιεύματα που ουδεμία σχέση έχουν με τη δημοσιογραφική ενημέρωση και δεοντολογία.  

Σε πρόσφατο δημοσίευμα στο in.gr, αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκαν οι συνάδελφοι δικηγόροι και μέλη της παράταξής μας, Εναλλακτικής Παρέμβασης δικηγόρων Αθήνας, Γεωργία Παλαιολόγου και Πατρίκιος Πατρικουνάκος, δικηγόροι του Νίκου Σ., που προέβη πρόσφατα σε μία θαρραλέα καταγγελία για βιασμό και σεξουαλική κακοποίησή του σε νεαρή ηλικία.  

Το δημοσίευμα προφανώς δεν έχει κανένα δημοσιογραφικό σκοπό καταγραφής γεγονότων και πληροφόρησης του κοινού. Ο αποκλειστικός σκοπός του είναι η απροσδιόριστη σύνδεση του εντολέα των συναδέλφων και θύματος βιασμού, με άσχετα με την υπόθεσή του ζητήματα όπως το κείμενο έκκληση 1000 νομικών για την εξοντωτική μεταχείριση απέναντι στην απεργία πείνας και δίψας του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα.  

Η προσπάθεια τέτοιων δημοσιευμάτων να παρουσιάσουν την καταγγελία του θύματος ως τρόπον τινά συνδεδεμένη με την αξιωματική αντιπολίτευση ή με την απεργία πείνας κρατούμενου αποτελεί χυδαία διαστρέβλωση. Επενδύει στα αντιδραστικά αντανακλαστικά που καλλιεργούν κύκλοι συστηματικής συκοφαντίας που ταυτίζουν τους ενσυνείδητους νομικούς επιστήμονες που υπερασπίζονται το κράτος δικαίου με «υπερασπιστές της τρομοκρατίας». Φαίνεται ότι τώρα, επιχειρείται να παρουσιαστούν οι καταγγελίες ειδεχθών σεξουαλικών κακοποιήσεων που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας ως προϊόντα κάποιας δήθεν «πολιτικής πλεκτάνης».  

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ  

Η ανατριχιαστική προσπάθεια απαξίωσης των θυμάτων και καλλιέργειας κλίματος υποψίας σε βάρος τους από μερίδα του τύπου αποτελεί επιχείρηση ξεπλύματος των θυτών και των ασύλληπτων εγκλημάτων που τελούνται τόσα χρόνια σε βάρος ανηλίκων και νέων παιδιών. Τέτοια δημοσιεύματα κηλιδώνουν τον τύπο στη χώρα μας και θα έπρεπε πρώτα από όλα να καταγγέλλονται από τον κόσμο της δημοσιογραφίας.  

Απαιτούμε από το ΔΣΑ να υπερασπιστεί τα μέλη του από τέτοιες αήθεις επιθέσεις σε βάρος των δικηγόρων και της δικηγορίας.  

Δεν θα ανεχτούμε τη στοχοποίηση των συναδέλφων μας, που τιμούν με τη δουλειά και τη στάση τους τη μαχόμενη δικηγορία και το νομικό επάγγελμα ως μέσο υπεράσπισης των αδυνάτων και αποκατάστασης του δικαίου με ευρύτερη κοινωνική προσφορά.    

Ούτε θα ανεχτούμε τη στοχοποίηση των θυμάτων, σε μια στιγμή συλλογικής δύναμης για όσους και όσες έχουν βιώσει σεξουαλική κακοποίηση. Η αλήθεια θα βγει στο φως και η δικαιοσύνη θα αποκατασταθεί. Να το γνωρίζουν, όσοι απεργάζονται τρόπους εκφοβισμού των θυμάτων, ότι δεν πρόκειται να το αποτρέψουν.»