Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες-Θα προχωρούν σε αποκλεισμούς δρόμων

Oι αγρότες αποφάσισαν να «σκληρύνουν» τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση προκειμένου να πετύχουν την ικανοποίηση των αιτημάτων για την επιβίωσή τους.

τρακτερ αγροτες

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους έως να ικανοποιηθούν τα αιτήματα επιβίωσης, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν να είναι κοινά από όλους όσους βρέθηκαν στην προγραμματισμένη πανελλήνια σύσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας στη Λάρισα.

 

Το μεσημέρι της Τρίτης αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους με αποκλεισμούς στις εθνικές οδούς, αλλά και συλλαλητήρια στις πόλεις, ανάμεσά τους και κεντρικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, όπου θα κατέβουν με τα τρακτέρ τους. Παράλληλα, οι αγρότες, ζητούν άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Στην πανελλαδική σύσκεψη συμμετείχαν 55 μπλόκα και 70 ομοσπονδίες, καλώντας τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις από αύριο Τετάρτη.

Οι προτάσεις για τα επόμενα βήματα της κινητοποίησης ήταν πέντε:

  • Αποκλεισμός των εθνικών οδών και του Ισθμού της Κορίνθου
  • Κάθοδος στην Αθήνα με τα τρακτέρ
  • Διαδήλωση έξω από τη Βουλή.
  • Κλείσιμο μεγάλων τελωνείων (ήδη τρακτέρ είναι παραταγμένα στο μεθοριακό σταθμό της Νίκης, στη Φλώρινα)
  • «Εισβολές» για δράσεις με τα αγροτικά μηχανήματα στα κέντρα των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας.

Οι αγρότες ζητούν να υπάρξει μείωση του κόστους παραγωγής, διεκδικώντας αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, μείωση του κόστους ρεύματος με 7 λεπτά η κιλοβατώρα, επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές, αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα, να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να διαπραγματευτεί ξανά

«Η Ελλάδα πρέπει να γεμίσει μπλόκα και τρακτέρ κι αν δεν υπάρχει απάντηση, όλα αυτά τα ρυάκια θα γίνουν ένα ποτάμι που θα πάει στην Αθήνα και θα πλημμυρίσει την πρωτεύουσα», ανέφερε ο Ρ. Μαρούδας, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

 

«Τώρα με τα πόδια, μετά με τρακτέρ αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ», φώναξαν οι αγρότες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

 

Μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης οι αγρότες πρέπει να έχουν πάρει απαντήσεις στα αιτήματα που έχουν θέσει προς τον πρωθυπουργό. Τα έξι βασικά αιτήματα αλλά και ένα ξεχωριστό υπόμνημα με τα αιτήματα των Θεσσαλών αγροτών – λόγω και του Ντάνιελ – πρέπει να ικανοποιηθούν.

Επίσης μέχρι και την Πέμπτη το βράδυ οι αγρότες των μπλόκων θα αποφασίζουν για την ώρα που θα κλείνουν τις εθνικές οδούς, τις επαρχιακές οδούς, αλλά και τα τελωνεία.

Κυβερνητικές πηγές απαντούν στην κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων-«Το κλείσιμο των δρόμων δεν βοηθά τον διάλογο»

Με διαρροές από το Μαξίμου απαντά πως τα περισσότερα από τα αιτήματα των αγροτών τα έχουν ήδη ικανοποιηθεί .Όπως επισημαίνουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίθεται να συναντηθεί με τους αγρότες εφόσον υπάρξει σχετικό αίτημα από μια ενιαία εκπροσώπηση, ωστόσο, δεν πρόκειται να επιτρέψει χάος με τα μπλόκα σε ολόκληρη την χώρα.

«Κανείς δεν ωφελείται από την διατάραξη της κοινωνικής, οικονομικής και εμπορικής ζωής της χώρας, από αποφάσεις που δεν εξυπηρετούν ούτε τους ίδιους τους αγρότες» υπογραμμίζουν πηγές της κυβέρνησης. Υποστηρίζουν, δε, ότι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί είναι πάντα στην διάθεση κάθε επαγγελματικής ομάδας και αντιμετωπίζουν με σεβασμό τις αγωνίες τους για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα.

 

 

 

 

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Krhtht

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Ο 50χρονος ισχυρίστηκε ότι τον προκάλεσε ο νεαρός και δήλωσε ότι είναι συντετριμμένος και άρρωστος

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…»

image 7

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…»

Ανάρτηση για την κακοποίηση που υπέστη πριν από 6 χρόνια έκανε η Γιάννα Τερζή

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο