Newsroom

Newsroom

Σκληραίνει το lockdown: Καθ’ οδόν νέα περιοριστικά μέτρα

Πιθανόν εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις - Τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι για έως και την Καθαρά Δευτέρα

5252608

Το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων στην Αττική για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με τον κορονοϊό, η οποία φαίνεται να έχει βγει εκτός ελέγχου, θα εξετάσει σήμερα το πρωί η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας, μετά την έκτακτη σύσκεψη που είχαν χθες Τρίτη οι επιδημιολόγοι της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Μάλιστα, οι αποφάσεις και τυχόν νέα μέτρα ενδέχεται να ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί δεν αποκλείεται να προτείνουν ένα σκληρό lockdown που θα ξεκινήσει άμεσα, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης και έως την Καθαρά Δευτέρα, 15 Μαρτίου. Μένει ωστόσο να ξεκαθαριστεί αν η πρόταση θα αφορά το σύνολο της χώρας ή συγκεκριμένες περιοχές.

Στο κυβερνητικό τραπέζι υπάρχει ακόμα πρόταση να χρησιμοποιείται ο κωδικός 6 αποκλειστικά για μετακινήσεις με τα πόδια, προκειμένου να μην απομακρύνονται πολύ οι πολίτες από τον τόπο κατοικίας τους. Εξετάζεται επίσης ο περιορισμός ή και απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων εκτός εάν συντρέχουν σοβαροί λόγοι.

Κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 η Μ. Παγώνη

Εν τω μεταξύ, κατά του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα τάχθηκε η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), σε τηλεοπτική της παρέμβαση στον ΣΚΑΪ, εξηγώντας πως αυτό το μέτρο προκαλεί τεράστιες ουρές στα σούπερ μάρκετ και κατ’επέκταση εικόνες συνωστισμού.

 

Όπως είπε: «Θα πρέπει να γίνονται περισσότερα τεστ το Σαββατοκύριακο για να υπάρχει πλήρης έλεγχος και να έχουμε περισσότερα στοιχεία. Τα ωράρια των σούπερ μάρκετ θα πρέπει να επεκταθούν. Δεν το συζητάω. Η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 τα Σαββατοκύριακα θα πρέπει να καταργηθεί γιατί δεν γίνεται όπως βλέπετε. Βλέπουμε ότι οι ουρές στα σούπερ μάρκετ είναι πάρα πολύ μεγάλες».

Ωστόσο, συνέχισε σε έντονο ύφος: «Δεν είναι lockdown αυτό που έχουμε. Είναι δυνατόν το Σάββατο να κλείνουμε στις 6; Ο κόσμος τελειώνει στις στις 5 τις δουλειές του, πάει να ψωνίσει και έτσι υπάρχουν ουρές στα σούπερ μάρκετ. Φυσικά και πρέπει να αλλάξει αυτό, να πάει στις 21:00».

2.353 νέα κρούσματα

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.353 νέα κρούσματα και 23 νέους θανάτους, ενώ από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.557 θάνατοι. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 422. Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 289 (ημερήσια μεταβολή +11.58%). Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη.

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

6111979

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

Η ΕΣΤΙΑ κάνει λόγο για «ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ πρωτοφανή αθλιότητα εἰς βάρος τῶν συγγενῶν τῶν νεκρῶν»,…

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος