Σκιαδαρέσης: Είχαμε τους «γιατί τώρα», τώρα έχουμε τους «δεν μου έτυχε»

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης πήρε ξεκάθαρη θέση στο πλευρό των θυμάτων και καυτηρίασε τη στάση όσων επιλέγουν να κρατήσουν ίσες αποστάσεις με «ναι μεν αλλά». 

«Είχαμε τους «γιατί τώρα;» και τώρα μας προέκυψαν οι «δεν το προκάλεσα, δεν άφηνα περιθώρια δεν μου έτυχε». ΣΚΑΣΤΕ ΠΙΑ!!!!! Έχουν δικηγόρο οι θύτες!!!», αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook ο αγαπημένος ηθοποιός.

Σε άλλη ανάρτηση του υποστηρίζει τον Παναγιώτη Μπουγιούρη που τάχθηκε με αποκαλύψεις κατά του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Στάθη Λιβαθινού.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός Παναγιώτης Μπουγιούρης, προέβη σε πολύ σοβαρή καταγγελία κατά του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Στάθη Λιβαθινού, ο οποίος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζει ότι ο γνωστός σκηνοθέτης στη διάρκεια της θητείας του επεδείκνυε συμπεριφορά «ψυχολογικής βίας, χειρισμού, τρομοκρατίας και ομοφοβίας» εις βάρος μαθητών της σχολής και συνεργατών του. Όπως λέει υπήρξε θύμα αυτής της συμπεριφοράς και ο ίδιος. 

Όπως κατήγγειλε ο  Παναγιώτης Μπουγιούρης σε ανάρτησή του στο Facebook: 

«Επειδή έμαθα ότι κάποιοι νέοι συνάδελφοι θα ήθελαν να μιλήσουν για τα τραύματα που τους έχει προκαλέσει ένας άλλος μεγαλόσχημος “δάσκαλος-πατερούλης” αλλά διστάζουν θα μιλήσω εγώ!
Κύριε Λιβαθινέ, ήμουν μαθητής σας για τέσσερα χρόνια και σας υπηρέτησα πιστά και για άλλα τέσσερα ως απόφοιτος στην πειραματική σκηνή του Εθνικού μας Θεάτρου! Ήσασταν χυδαίος, προσβλητικός, ακρωτηριαστικός, ευνουχιστικός, ταπεινωτικός και απόλυτα χειριστικός! Βέβαια όλα αυτά καλυμμένα πίσω από έναν μανδύα ψεύτικης ευγένειας και δήθεν ήθους! 

Περιφερόσασταν ωσάν κοσμοκαλόγερος αλλά δεν ήσασταν τίποτα λιγότερο από ένας Ταρτούφος, (ίσως και γι αυτό αγαπούσατε τόσο πολύ αυτό το έργο), ένας γνήσιος Ρασπούτιν, επηρεασμένος ίσως από τα χρόνια σας στη Ρωσία, από την οποία όμως δυστυχώς δεν μας μεταλαμπαδεύσατε μόνο τις γνώσεις σας αλλά και μια σταλινική συμπεριφορά, ψυχολογικής βίας, χειρισμού, τρομοκρατίας και ομοφοβίας πολλές φορές στραμμένης και προς τον ίδιο σας τον εαυτό!

Σας ευχαριστώ για όσα έμαθα πλάι σας όλα αυτά τα χρόνια, σας φτύνω όμως κατάμουτρα για τον πόνο και το τραύμα που προκαλέσατε σε έναν νέο ηθοποιό που σας πίστεψε βαθιά!

Υ.γ. Δεν σας τιμά βέβαια να κρύβεστε θρασύδειλα πίσω από άλλους μαθητές, ζητώντας τους να βγουν μπροστά σύσσωμοι και να δηλώσουν τη θετική τους εμπειρία μαζί σας, αφήστε δε ότι σας εκθέτει περισσότερο ως νέος αυτόχειρας σκόρερ! Η μεγαλομανία σας ακόμη και τώρα δεν σας αφήνει να καταλάβετε ότι αυτό δεν αποδεικνύει τίποτα, γιατί έχω συνεργαστεί και με Λιγνάδη και Φιλιππίδη και Χαϊκάλη και ναι, εμένα δεν με “βίασαν”! Και λοιπόν;». 

Αφορμή για την καταγγελία του Παναγιώτη Μπουγιούρη, μια δήλωση του Στάθη Λιβαθινού στην εφημερίδα «Καθημερινή» για τα τελευταία γεγονότα και τις αποκαλύψεις και καταγγελίες σοβαρών περιστατικών όπως βιασμοί, σεξουαλικές επιθέσεις και άλλες προσβλητικές και βίαιες συμπεριφορές από γνωστούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες.

Αφορμή για τις δηλώσεις του Παναγιώτη Μπουγιούρη, υπήρξε μια δήλωση του Στάθη Λιβαθινού στην εφημερίδα «Καθημερινή» για τις αποκαλύψεις και καταγγελίες σοβαρών περιστατικών που βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στο προσκήνιο της επικαιρότητας, όπως βιασμοί, σεξουαλικές επιθέσεις, προσβλητικές και βίαιες συμπεριφορές από γνωστούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες.  

Ο Στάθης Λιβαθινός, μιλώντας στη «Καθημερινή», ανέφερε: «Είμαι βαθιά πικραμένος και απογοητευμένος, διότι πιστεύω ότι το μεγάλο θύμα θα είναι το ίδιο το θέατρο. Το θέατρο δεν είναι μια δουλειά, είναι μια αποστολή και δεν θα ήθελα να τραυματιστεί σε μια τόσο σημαντική στιγμή. Αυτά τα θέματα θέλουν προσοχή. Πάντα ελλοχεύει η κοινωνική υποκρισία. Λυπάμαι για τους ανθρώπους που υπέφεραν και υποφέρουν. Δυστυχώς η βία υπάρχει παντού.

Σκέφτομαι τους νέους ηθοποιούς αλλά και την υπόληψη των παλαιότερων και ελπίζω να μην επικρατήσει ο κυνισμός, γιατί οδηγεί στην καταστροφή. Το Εθνικό Θέατρο πρέπει, χαμηλόφωνα καμιά φορά, να κρατάει τη θέση του και τη στάση του στις καρδιές των ανθρώπων». 

 

Πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου προορίζεται για πρόεδρος στο κόμμα του Κασιδιάρη

Πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου προορίζεται για πρόεδρος στο κόμμα του Κασιδιάρη

Το τελευταίο καιρό πύκνωσαν οι διαβουλεύσεις με το κόμμα «Κασιδιάρη» και έχει ήδη επέλθει συμφωνία…

Σβήνοντας από τη λογοτεχνία λέξεις που μας ενοχλούν – Ο Ρόαλντ Νταλ, ο Ίαν Φλέμινγκ και η Άγκαθα Κρίστι

Σβήνοντας από τη λογοτεχνία λέξεις που μας ενοχλούν – Ο Ρόαλντ Νταλ, ο Ίαν Φλέμινγκ και η Άγκαθα Κρίστι

Πώς θα σας φαινόταν αν κάνοντας βόλτα σε ένα βιβλιοπωλείο πέφτατε πάνω στις «Σημειώσεις ενός…