Newsroom

Newsroom

Σκιά τρομοκρατίας «βλέπει» ο Ερντογάν στην πλατεία Ταξίμ

Κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη που κόστισε τις ζωές έξι ατόμων και τραυμάτισε δεκάδες πολιτών στην Τουρκία- Κανένα από τα θύματα δεν ήταν Έλληνας, δηλώνει το υπ. Εξ

1000 19

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 53 τραυματίστηκαν από μια έκρηξη που συγκλόνισε στις 16:20 σήμερα τον πλέον πολυσύχναστο πεζόδρομο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, σε ένα συμβάν που ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλεσε μια βομβιστική επίθεση που «μυρίζει τρομοκρατία», διαμηνύοντας ότι οι δράστες θα τιμωρηθούν όπως τους αξίζει, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και σε πληροφορίες που υποδεικνύουν ότι μία γυναίκα εμπλέκεται στην επίθεση.

«Εύχομαι το έλεος του Θεού στους πολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους στη βομβιστική επίθεση στην οδό Ιστικλάλ. Οι προσπάθειες να νικήσουν την Τουρκία και το τουρκικό έθνος μέσω της τρομοκρατίας θα αποτύχουν σήμερα, όπως και στο παρελθόν, όπως θα αποτύχουν ξανά στο μέλλον», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, πριν αναχωρήσει για την Ινδονησία για να παρευρεθεί στη σύνοδο της G20.

«Ο λαός μας μπορεί να είναι βέβαιος ότι οι ένοχοι πίσω από την επίθεση θα λάβουν την τιμωρία που τους αξίζει», τόνισε, προσθέτοντας ότι οι αρχικές πληροφορίες υποδηλώνουν ότι «μια γυναίκα έπαιξε ρόλο» στην επίθεση.

«Θα είναι λάθος να πούμε ότι πρόκειται αναμφίβολα για μια τρομοκρατική επίθεση, αλλά οι αρχικές εξελίξεις και οι πρώτες πληροφορίες από τον κυβερνήτη μου είναι ότι η επίθεση μυρίζει τρομοκρατία», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…