Σκέρτσος: Δεν παίρνω τίποτα πίσω για την δήλωση περί «λαϊκή απογευματινή»

Σε συνέντευξη που  παραχώρησε στην Καθημερινή  ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και συντονιστής του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος,  προκαλώντας για ακόμη μια φορά ξεκαθάρισε  πώς δεν παίρνει τίποτα πίσω από την δήλωση του περί «λαϊκή απογευματινή στα δικαστήρια» αναφορικά με την αγόρευση της εισαγγελέως στην  δίκης Τοπαλούδη, επικαλούμενος  πως «η γυναίκα του  είναι δικαστής». 

5073702

«Επί της ουσίας δεν παίρνω τίποτα πίσω. Ετσι θεωρώ ότι είναι τα πράγματα και έτσι πρέπει να λειτουργεί η Δικαιοσύνη» υπογράμμισε για την δήλωση παρέμβασης στη δίκη Τοπαλούδη τον περασμένο Μάιο ο στενότερος συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Άκης Σκέρτσος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή. Και ενώ έχει περάσει ενάμισης μήνας  αμετανόητος για τις τότε δηλώσεις του, ο Α. Σκέρτσος δικαιολόγησε την παρέμβαση του και τις αντιδράσεις που αυτή προκάλεσε, επικαλούμενος  πως η σύζυγό του είναι δικαστής και άρα «ξέρω πολύ καλά ποια είναι η διαμάχη μέσα στον εσωτερικό κόσμο των δικαστών μεταξύ συναισθήματος και λογικής», προσθέτοντας την ίδια ώρα πως «ήταν άτοπο ότι το είπα εγώ, όντας στη συγκεκριμένη θέση».

«Η γυναίκα μου είναι δικαστής, ξέρω πολύ καλά ποια είναι η διαμάχη μέσα στον εσωτερικό κόσμο των δικαστών μεταξύ συναισθήματος και λογικής και ξέρω ότι πρέπει να τοποθετούνται πάντα με τη λογική όχι με το συναίσθημα, γιατί διαφορετικά κινδυνεύουμε όλοι από κακοδικία. Συνεπώς το κράτος δικαίου απαιτεί αυτήν την προσέγγιση, δεν παίρνω τίποτα πίσω από αυτό. Ήταν άτοπο ότι το είπα εγώ, όντας στη συγκεκριμένη θέση. Θεωρώ ότι ο ρόλος απαιτεί λιγότερη έκθεση. Και για λόγους προσωπικής αυτοπροστασίας και του ίδιου του πρωθυπουργού. Αυτό που με στενοχώρησε πολύ είναι ότι έγινε ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό. Αλλά εγώ δεν λειτουργώ ως πολιτικός» αναφέρει συγκεκριμένα.

Υπενθυμίζεται πως ήταν στις 14 Μαΐου και μία μόλις ημέρα πριν την απόφαση της έδρας για τη δίκη των δολοφόνων της Τοπαλούδη που ο επιφορτισμένος με τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου και από τους ισχυρότερους ανθρώπους του Μεγάρου Μαξίμου αποφάσιζε μέσω κοινωνικών δικτύων να ασκήσει δημόσια κριτική στην εισαγγελέα Αριστοτελία Δόγκα επειδή διαφωνούσε με την αγόρευσή της για την υπόθεση, προχωρώντας μάλιστα σε συστάσεις για το πως «θέλουμε» το δικαστικό λειτουργό, κάνοντας λόγο για «δικαστικό λαϊκισμό» και «αποφάσεις που χαϊδεύουν την κοινή γνώμη».

Η δήλωσή του τότε για την «συναισθηματική» -όπως τη χαρακτήρισε- αγόρευση της εισαγγελέως είχε προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από πλευράς πολιτών όσο και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα να τον καλύπτει, υπερασπιζόμενος μάλιστα το δικαίωμα του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού να εκφράζει δημόσια «προσωπικές απόψεις» για μία εν εξελίξει δίκη.

(Με πληροφορίες thepressproject.gr)

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ