"Σκέφτομαι να αυτοκτονήσω", έγραφε στο ημερολόγιό του ο 15χρονος

Αποσβολωμένη παρακολουθεί τις εξελίξεις η τοπική κοινωνία στην Αργυρούπολη για την αυτοκτονία του 15χρονου αγοριού. Στο φως της δημοσιότητας σημειώσεις του 15χρονου αυτόχειρα στο ημερολόγιό του. «Σκέφτομαι να αυτοκτονήσω», έγραφε μεταξύ άλλων.

5b45e1e01dc524e60c8b468f

Όπως έγραψε το koutipandoras.gr, οι έρευνες που πραγματοποιεί το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής είναι σε πλήρη εξέλιξη από το πρωί της Κυριακής. Στο μικροσκόπιο αυτών, βρίσκονται το κινητό του αγοριού και το ημερολόγιο του.

Στις σημειώσεις του κρατούσε ο 15χρονος τους τελευταίους τρεις μήνες κατέγραφε λεπτομερώς τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.

Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας, που εξέτασαν τις σημειώσεις του, είναι πως ο 15χρονος ήταν ένας άριστος μαθητής με ιδιαίτερες ανησυχίες, ο οποίος στο ημερολόγιο και στις σημειώσεις που κρατούσε τους τελευταίους τρεις μήνες κατέγραφε λεπτομερώς τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», σ’ ένα από τα κείμενά του, όπου αναφέρεται στην «κοινωνική αδικία της ζωής», ο ίδιος έγραψε πως σκέφτεται να αυτοκτονήσει, ενώ σε άλλα σημεία περιγράφει πως είναι καλά και σε άλλα πως δεν είναι καλά.

«Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αναφέρουμε πως στο προσωπικό ημερολόγιο του 15χρονου αναγράφονται προσωπικές σκέψεις και συναισθήματα του αυτόχειρα, και όχι πρόσωπα με τα οποία τα συνδέει με bullying», επισημαίνουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σήμερα πάντως αναμένεται να ανοίξει ο κύκλος των καταθέσεων, από καθηγητές, συμμαθητές αλλά και στενούς φίλους του 15χρονου, έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν ευσταθούν τα όσα ανέφερε ο ίδιος στο σημείωμά του, στο οποίο και κατονόμασε έξι συμμαθητές του, για τους οποίους έγραψε: «Με κατέστρεψαν, καταστρέψτε τους. Αγαπώ τη μαμά, τον μπαμπά και τον αδερφό μου».

Επίσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αρχές έχουν εντοπίσει τους συγκεκριμένους μαθητές, οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν με παρουσία παιδοψυχολόγων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τέλος, τις επόμενες μέρες αναμένονται τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 15χρονου και εκτιμάται ότι εκεί θα βρεθούν οι απαντήσεις που ώθησαν τον μαθητή στην αυτοκτονία. 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ