Σκάνδαλο ΤΤ: Άφησαν ελεύθερους Γριβέα – Βάτσικα οι βρετανικές αρχές

Το αρμόδιο ειρηνοδικείο του Λονδίνου άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους τον Κυριάκο Γριβέα και την σύζυγό του Αναστασία Βάτσικα, εναντίον…

gribeas 0

Το αρμόδιο ειρηνοδικείο του Λονδίνου άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους τον Κυριάκο Γριβέα και την σύζυγό του Αναστασία Βάτσικα, εναντίον των οποίων εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση των «κόκκινων» δανείων του ΤΤ.
Νωρίτερα, το μεσημέρι της Τετάρτης το ζεύγος Γριβέα συνελήφθη στο Μάντσεστερ και όχι στο Λονδίνο όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό. Οι καταζητούμενοι εντοπίστηκαν από τον εισαγγελέα εκδόσεων Γιάννη Αγγελή ο οποίος πρόσφατα είχε μεταβεί στο Λονδίνο και είχε εντοπίσει το σπίτι όπου είχε διέμενε το ζεύγος Γριβέα. 

Οι συνήγοροι του ζεύγους επιμένουν ότι δεν πρόκειται για σύλληψη, αλλά για παράδοση των Γριβέα και Βάτσικα στις βρετανικές Αρχές. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες οι δικηγόροι του ζεύγους φέρονται να επικοινώνησαν με τις δικαστικές Αρχές προκειμένου να μην εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης, ώστε να παρουσιάστούν ενώπιόν τους. Το αίτημα ωστόσο δεν έγινε δεκτό, καθώς δεν προβλέπεται τέτοια διαδικασία.

Μετά τη σύλληψη του ζεύγους αναμένεται να κινηθούν οι διαδικασίες έκδοσης των δύο κατηγορουμένων, εις βάρος των οποίων εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης από τις ελληνικές Αρχές, όπως και στην περίπτωση του πρώην προέδρου του Τ.Τ., Άγγελου Φιλιππίδη, ο οποίος βρίσκεται ακόμα φυλακισμένος στις φυλακές του Μάλτεπε στην Τουρκία.

Το ζεύγος Γριβέα – Βάτσικα κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε κακουργηματική απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος)

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει: «Συνελήφθησαν σήμερα από τις βρετανικές αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε συνεργασία με τις ελληνικές διωκτικές αρχές, δυο ημεδαποί (50χρονος και 54χρονη) οι οποίοι αναζητούντο με διεθνή εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ήδη εκδηλώνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την άμεση έκδοση τους στη χώρα μας.»

Ποιος είναι ο Κυριάκος Γριβέας

Ο Κυριάκος Γριβέας είναι ένας από τους «χρυσούς» ΟΝΝΕΔίτες της γενιάς του 1980 και έχει υπάρξει ένας από τους στενότερους συνεργάτες του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού, Αντρίκου Παπανδρέου (φωτογραφία άρθρου). Η εταιρία του πρώτου (C&C) διοργάνωνε συνέδρια για λογαριασμό της ΜΚΟ του Αντρίκου Παπανδρέου (I4CENSE) με χρυσό χορηγό το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Η I4CENSE είναι η γνωστή ΜΚΟ του Αντρίκου Παπανδρέου, η οποία έχει βρεθεί στο επίκεντρο της σύγκρουσης του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τον αδερφό του πρωθυπουργού. Πρόεδρός της είναι όπως αποδείχθηκε μέσα από την εκδίκαση της αγωγής του τελευταίου προς τον κ. Καμμένο για την υπόθεση της εμπλοκής του στα  CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) και τα στοιχήματα που φέρεται να τοποθετούσε η I4CENCE στην χρεοκοπία της χώρας ο ίδιος ο αδερφός του πρώην πρωθυπουργού.

Η εταιρία του Κ. Γριβέα, C&C, είναι η εταιρεία που σύμφωνα με την έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς έλαβε δάνειο-μαμούθ από το ΤΤ, ύψους 18 εκατ. ευρώ, λίγο πριν χρεοκοπήσει. Στη συνέχεια ο κ. Γριβέας μαζί με τη σύζυγό του έφυγαν από την Ελλάδα και σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr ζούσαν στο Λονδίνο.
Τι έγιναν ωστόσο τα 18 εκατομμύρια που δανείστηκε η C&C; 

Όπως αναφέρεται σε έκθεση ορκωτών λογιστών, στις 15/12/09 αποφασίσθηκε η εξαγορά τριών εταιρειών με έδρα τη Λευκωσία της Κύπρου και διόλου τυχαίες επωνυμίες: GRIVEAS VATSIKA HOLDINGS, GRIVEAS VATSIKA STRATEGIC INVESTORS και GRIVEAS VATSIKA STOCK OPTIONS. Με λίγα λόγια, τα λεφτά τα οποία δανείστηκε η C&C για κάποια υποτιθέμενη επιχειρηματική δράση πέρασαν από τα ταμεία της εταιρίας του ζεύγους Γριβέα στους προσωπικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς μέσω τριών offshore που έστησαν στην Κύπρο. 

Τα ονόματα ωστόσο του Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του, Αναστασίας Βάτσικα, όπως φαίνεται είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το όνομα του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού.

Η Αναστασία Βάτσικα εμφανίζεται ως μέλος της διοίκησης δύο εταιρειών, με τους ευφάνταστους τίτλους Ινστιτούτο Αριστείας στην Ογκολογία και Ενωση Αριστείας στα Παιδιατρικά Ινστιτούτα, οι οποίες εδρεύουν στην ίδια διεύθυνση με το Ινστιτούτο για την Ενεργειακή και Κλιματική Ασφάλεια (Institute for Climate and Energy Security: εμφανώς ο πλήρης τίτλος της I4CENSE) του Ανδρίκου Παπανδρέου! Εδρεύουν κατ’ ευφημισμόν, δηλαδή, αφού και οι τρεις εταιρείες έχουν δηλώσει ως έδρα το ίδιο δικηγορικό γραφείο, H&B Law, στην Ελβετία.

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Γνωστή ηθοποιός έκανε βόλτες σε νοσοκομείο και διέσπειρε τον κορονοϊό

νοσοκομείο 699x430 1

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Γνωστή ηθοποιός έκανε βόλτες σε νοσοκομείο και διέσπειρε τον κορονοϊό

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μίλησε για αύξυηση των προσελεύσεων και των νοσηλειών με κορονοϊο.

Ρέθυμνο – δόγμα Άδωνι στο ΕΣΥ: Κάλεσαν 80χρονο ιδιώτη γιατρό να καλύψει εφημερίες (video)

γιατρος

Ρέθυμνο – δόγμα Άδωνι στο ΕΣΥ: Κάλεσαν 80χρονο ιδιώτη γιατρό να καλύψει εφημερίες (video)

Ανησυχία προκαλεί η προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει τα κενά στα…

Σκόπελος: Μαγαζί έβγαλε… «νόμιμα» ξαπλώστρες πάνω στο δρόμο – Εισαγγελική παρέμβαση

limnonari 696x513 1

Σκόπελος: Μαγαζί έβγαλε… «νόμιμα» ξαπλώστρες πάνω στο δρόμο – Εισαγγελική παρέμβαση

Η κτηματική υπηρεσία της Μαγνησίας φέρεται να έδωσε σε επιχείρηση άδεια στην οποία συμπεριλαμβάνεται και…

Ο αντιπρόεδρος της… αντιπροέδρου: Τα ονόματα που ακούγονται για το «δεύτερο βιολί» της Κάμαλα Χάρις

AP24204029916145

Ο αντιπρόεδρος της… αντιπροέδρου: Τα ονόματα που ακούγονται για το «δεύτερο βιολί» της Κάμαλα Χάρις

Η νέα υποψήφια των Δημοκρατικών καλείται πλέον να επιλέξει ποιος άλλος, ή ποια άλλη, θα…