Σκάνδαλο Novartis: Mα το ντέρμπι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο…

«Αφού η σκευωρία Novartis μας τέλειωσε, ας ασχοληθούμε με το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που συνεχίζεται»

8047b1d0342480f9482eba1c70b1cf98

«Θα κάνω το παν για να φτάσω στο δικαστήριο», έλεγε τον Φεβρουάριο του 2018, κατά τη δεύτερη ημέρα κατάθεσής του στην εξεταστική επιτροπή για την υγεία ο Άδωνης Γεωργιάδης. Τελικά ο Άδωνης Γεωργιάδης  δεν έφτασε στο δικαστήριο. Ο εισαγγελέας  εφετών αρχειοθέτησε την υπόθεση. 

Παρά την αρχειοθέτηση, ο εισαγγελέας αποδέχτηκε τρία πράγματα:

– Ότι προέκυψαν αρκετές αδιευκρίνιστες πιστώσεις και καταθέσεις σε λογαριασμούς του Άδωνη Γεωργιάδη  και των συγγενών του.

– Ότι τα φάρμακα της Novartis υπερτιμολογήθηκαν σε σχέση με τις τιμές της ΕΕ και η εταιρεία αύξησε σημαντικά τα κέρδη της.

– Ότι επί υπουργίας Γεωργιάδη το ποσό που καταβλήθηκε στην Novartis ήταν μεγαλύτερο από το ποσό που δόθηκε στις υπόλοιπες φαρμακευτικές εταιρείες.

Όμως για όλες αυτές τις παραδοχές του εισαγγελέα δεν υπήρχαν υπεύθυνοι. Δεν υπήρχαν ένοχοι. Όλα έγιναν με έναν μυστήριο, μεταφυσικό, μαγικό τρόπο. Κάτι σαν θαύμα…

Άρα ο Μητσοτάκης νομιμοποιείται να απαιτεί  να ζητήσουμε συγγνώμη: «Ζητήστε τους συγγνώμη. Διακόπτω την ομιλία μου για να ζητήσετε συγγνώμη. Ντροπή σας! Ντροπή σας! Και μας κάνετε κηρύγματα για το κράτος δικαίου»;

Οφείλουμε να ζητήσουμε λοιπόν συγγνώμη. Διότι όλοι οι έλληνες πολιτικοί που κατηγορήθηκαν για τη σκευωρία Novartis, (σκευωρία και όχι σκάνδαλο), αποδόθηκαν πάλλευκοι στην κοινωνία. Και ελπίζουμε ότι και ο Ανδρέας Λοβέρδος που έχει παραπεμφθεί από τη Βουλή για να ελεγχθεί ως ύποπτος τέλεσης του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας δεν θα παραπεμφθεί σε δίκη και θα αποδοθεί κι αυτός πάλλευκος στην κοινωνία. 

Άσχετα εάν η Novartis Hellas, η θυγατρική του φαρμακευτικού κολοσσού στην Ελλάδα, στο πλαίσιο εξωδικαστικού συμβιβασμού θα καταβάλει στο Αμερικανικό δημόσιο πρόστιμο ύψους 225 εκατ. δολαρίων για ποινικές ευθύνες που διαπιστώθηκαν  στην Ελλάδα. Για ποινικές ευθύνες που στοιχειοθετήθηκαν από τους προστατευόμενους μάρτυρες αυτούς που η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ τους έλεγαν κουκουλοφόρους… Όμως όλα αυτά ισχύουν στην Αμέρικα. Όχι στην Ελλάδα. Γι αυτό και προς το παρόν η ελληνική κυβέρνηση δεν ζητά αποζημίωση για αδικήματα που τελέστηκαν στην Ελλάδα και τα έχει παραδεχτεί η ίδια Novartis Hellas. 

Χρήματα μπήκαν από μόνα τους σε λογαριασμούς. Φάρμακα της Novartis από μόνα τους υπερτιμολογήθηκαν. Στην Novartis καταβλήθηκαν σαν από θαύμα ποσά μεγαλύτερα από τα ποσά που δόθηκαν στις υπόλοιπες φαρμακευτικές εταιρείες. Όμως οι ένοχοι για όλα αυτά δεν ήταν οι υπουργοί. Ήταν μάλλον οι γιατροί ανά την Ελλάδα. Αυτοί είναι οι ένοχοι του σκανδάλου Novartis. Γιατί το άλλο με τους πολιτικούς ήταν σκευωρία Novartis.

Και αφού η σκευωρία Novartis μας τέλειωσε, ας ασχοληθούμε με το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που συνεχίζεται:

«Το πρωτάθλημα αρχίζει, η εξέδρα πλημμυρίζει, γίνεται χαμός σε κάθε γκολ
Mα το ντέρμπι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο…»*

*Στίχοι: Σταμάτης Μεσημέρης

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

via 252863 212661 type13262

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…