Σκάνδαλο μεγατόνων στην Γερμανία: Κυβέρνηση και το ακροδεξιό AfD σχεδιάζουν την απομάκρυνση εκατομμυρίων μεταναστών

Σε μια μυστική συνάντηση Γερμανών και Αυστριακών δεξιών και ακροδεξιών πολιτικών και επιφανών επαγγελματιών τον περασμένο Νοέμβριο, συζητήθηκαν σχέδια απέλασης εκατομμυρίων Γερμανών πολιτών με μεταναστευτικές ρίζες, σύμφωνα με τη δημοσιογραφική έρευνα της ομάδας Correctiv.

afd

Στη συνάντηση σε ξενοδοχείο στο Πότσνταμ, λίγο έξω από το Βερολίνο, Γερμανοί πολιτικοί του νεοναζιστικού κόμματος AfD φέρεται να κατάστρωσαν ένα γενικό σχέδιο μαζί με τον Αυστριακό ακροδεξιό πολιτικό, Μάρτιν Σέλνερ και ιδιώτες υποστηρικτές, σχετικά με την απέλαση εκατομμυρίων μεταναστών από τη Γερμανία, δήλωσε η δημοσιογραφική ομάδα του Correctiv.

Δύο μέλη του συντηρητικού γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος-CDU ήταν επίσης παρόντα στη μυστική συνάντηση. Το AfD και το CDU φαινομενικά δεν συνεργάζονται ανοιχτά στο γερμανικό κοινοβούλιο. Υπενθυμίζεται ότι το CDU είναι το κόμμα από το οποίο προερχόταν η Άνγκελα Μέρκελ, η μακροχρόνια καγκελάριος που αποσύρθηκε από την πολιτική το 2021.

Παρόλα αυτά ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος τόνισε λίγους μήνες πριν, ότι σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης δεν αποκλείεται να συνεργαστούν τα δύο κόμματα. «Εάν εκλεγεί ένας δήμαρχος που ανήκει στην AfD» είχε αναφέρει χαρακηριστικά ο Φρίντριχ Μερτς, «τότε είναι αυτονόητο ότι θα αναζητήσουμε τρόπους για να συνεργαστούμε από κοινού σε αυτή την πόλη».

Η μυστική συνάντηση

Σε αυτή την μη ανακοινωμένη συνάντηση, κατάφεραν και εισχώρησαν μυστικά άτομα της ΜΚΟ Correctiv, συνομιλώντας μάλιστα με διάφορους συμμετέχοντες.

Σύμφωνα με τις μη κατονομαζόμενες πηγές, η συνάντηση επικεντρώθηκε κυρίως σε μια ακροδεξιά ιδέα που παρουσίασε ο Σέλνερ, τη λεγόμενη «μετανάστευση».

Εάν εφαρμοστεί, το αναφερόμενο σχέδιο θα επηρεάσει εκατομμύρια ανθρώπους στη Γερμανία, ακόμη και Γερμανούς πολίτες με αλλοδαπή καταγωγή.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε, οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συζήτησαν πώς ακριβώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί η απομάκρυνση του συνόλου των μεταναστών από την Γερμανία εάν το AfD κυβερνούσε τη χώρα.

Σύμφωνα με το Correctiv, ο Σέλνερ είπε ότι πιστεύει ότι υπάρχουν τρεις ομάδες μεταναστών που πρέπει να φύγουν από τη Γερμανία: αιτούντες άσυλο, αλλοδαποί με δικαίωμα διαμονής και «μη αφομοιωμένοι πολίτες», συμπεριλαμβανομένων Γερμανών πολιτών με μεταναστευτικές ρίζες.

Ο Αυστριακός ακροδεξιός φέρεται να πρότεινε στη συνάντηση αυτοί οι άνθρωποι να απελαθούν σε μια περιοχή της Βόρειας Αφρικής, σε ένα «κράτος πρότυπο» που θα μπορούσε να φιλοξενήσει έως και 2 εκατομμύρια ανθρώπους.

Ο Σέλνερ λέγεται επίσης ότι πρότεινε να οδηγηθούν εκεί επίσης, όσοι υποστηρίζουν τους πρόσφυγες στη Γερμανία.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CORRECTIV (@correctiv_org)

Καλπάζει στις δημοσκοπήσεις το AfD

Το AfD, το οποίο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ανέρχεται σε ποσοστά άνω του 20% στη Γερμανία, έχει χαρακτηριστεί ως ύποπτο ακροδεξιό κόμμα από την εγχώρια γερμανική υπηρεσία πληροφοριών.

Μεμονωμένες κρατικές ενώσεις και η οργάνωση νεολαίας του κόμματος έχουν χαρακτηριστεί ως επιβεβαιωμένοι ακροδεξιοί από το επίσημο κράτος, σε μια χώρα που φαινομενικά οι νεοναζί διώκονται.

Πηγή: correctiv.org

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…