Newsroom

Newsroom

Σήμερα η προσαγωγή στο δικαστήριο του Στρος Καν

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του ΔΝΤ για να συζητήσει το θέμα Ο Ντομινίκ Στρος-Καν μεταφέρθηκε στις 23:00 (06:00 ώρα Ελλάδας) από…

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του ΔΝΤ για να συζητήσει το θέμα
Ο Ντομινίκ Στρος-Καν μεταφέρθηκε στις 23:00 (06:00 ώρα Ελλάδας) από αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης στο Χάρλεμ, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, φανερά κουρασμένος και φορώντας χειροπέδες επιβιβάστηκε σε περιπολικό.

Ο Στρος-Καν, που συνελήφθη με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού εναντίον καμαριέρας του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε, δεν έκανε καμιά δήλωση στους δεκάδες δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από το αστυνομικό τμήμα. Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν απολαμβάνει διπλωματικής ασυλίας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στους δημοσιογράφους συνήγορος του επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος κρατείται στη Νέα Υόρκη γιατί φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά σε 32χρονη καμαριέρα του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε, ο Γάλλος πολιτικός συναίνεσε στην ιατροδικαστική εξέταση του σώματός του από τις αρχές.

Επίσης ο δικηγόρος του Στρος Καν ενημέρωσε ότι η προσαγωγή του πελάτη του ενώπιον των δικαστών για να απαγγελθούν κατηγορίες, αναβλήθηκε μέχρι τη Δευτέρα, προκειμένου να διενεργηθούν πρώτα οι ιατρικές εξετάσεις.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τζον Γκρίμπελ ανέφερε πως ο Στρος-Καν μεταφέρθηκε από τη μονάδα ειδικών θυμάτων, στο Χάρλεμ και θα προσαχθεί στις 10:30 ώρα Νέας Υόρκης σε δικαστήριο στο Νότιο
Μανχάταν, όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες.

«Ο δικαστής θα αποφασίσει αν ο Στρος-Καν θα αποφυλακιστεί με εγγύηση και με ποιές προϋποθέσεις», κατέληξε ο Γκρίμπελ.

«Ταλαιπωρημένο αλλά καλά» στην υγεία του χαρακτήρισε τον Γάλλο επικεφαλής του ΔΝΤ, ο δικηγόρος του.

«Ο πελάτης μας συναίνεσε πρόθυμα στην επιστημονική και ιατροδικαστική εξέταση απόψε, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης και για την ώρα έχουμε συμφωνήσει για την αναβολή της κλήσης ενώπιον του δικαστηρίου μέχρι αύριο το πρωί», δήλωσε ο Γουίλιαμ Τέιλορ, δικηγόρος του Ντομινίκ Στρος Καν στους δημοσιογράφους έξω από το Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΔΝΤ κατηγορήθηκε επίσημα σήμερα για σεξουαλική επίθεση στην καμαριέρα, σε ένα σκάνδαλο που θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της καριέρας του στο ΔΝΤ και να σβήσει τις ελπίδες του να διεκδικήσει την Προεδρία της Γαλλίας. Ο δικηγόρος του λέει ότι αρνείται τις κατηγορίες.

Η νεοϋορκέζα καμαριέρα που ισχυρίζεται ότι ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος – Καν της επιτέθηκε σεξουαλικά εργάζεται στο ξενοδοχείο μας εδώ και τρία έτη και ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του ξενοδοχείου Sofitel New Υork. «Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η υπάλληλός μας εργάζεται στο Sofitel New York επί τρία χρόνια και ήταν απόλυτα ικανοποιητική όσον αφορά την εργασία και τη συμπεριφορά της», αναφέρει ο διευθυντής Χόρχε Τίτο σε ανακοίνωση του που εστάλη από το γραφείο στο Παρίσι της εταιρείας Accor που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο. Ο Τίτο είπε ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες, λόγω των τρεχουσών νομικών διαδικασιών.

Το ΔΝΤ ανέβαλε τη συνεδρίαση για να εξετάσει το θέμα του Ντομινίκ Στρος Καν

Εν τω μεταξύ στον Γαλλικό και τον Ευρωπαϊκό τύπο είναι πλήθος τα σενάρια που πιθανολογούν τις επιπτώσεις στην αντιμετώπιση του χρέους της ευρωζώνης, μετά την απόσυρση από το προσκήνιο του Γάλλου πολιτικού που τασσόταν σταθερά υπέρ της βοήθειας στις χώρες που αντιμετώπιζαν ανυπέρβλητα προβλήματα.

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ανέβαλε την προγραμματισμένη συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου, με θέμα τη σύλληψη του επικεφαλής του Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, ο κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση εναντίον 32χρονης Νεουρκέζας υπηρέτριας στο ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε στην έδρα του ΔΝΤ.

«Η προγραμματισμένη άτυπη ενημέρωση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής αναβλήθηκε εν αναμονή περαιτέρω εξελίξεων της υπόθεσης, στη Νέα Υόρκη», ανέφερε στη δήλωση που διένειμε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ. Εν τούτοις δεν έδωσε καμιά πληροφορία για το πότε θα πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα συνεδρίαση.

Η Αθήνα εκτιμά ότι ίσως καθυστερήσουν οι διαβουλεύσεις για την Ελλάδα

Μικρές καθυστερήσεις στις διαβουλεύσεις για την Ελλάδα εκτιμά η Αθήνα πως μπορεί να προκαλέσει η «περιπέτεια» του Ντομινίκ Στρος-Καν, με κυβερνητικές πηγές να υπογραμμίζουν όμως πως η «αποφασιστικότητα της χώρας για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων δεν θα αλλάξει».

Σε δηλώσεις του στο Reuters, κυβερνητικός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται ανέφερε πως «θα υπάρξουν βραχυπρόθεσμες καθυστερήσεις» στις διαβουλεύσεις για την Ελλάδα.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ έχει «πολύ καλή γνώση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας» σημείωσε ο ίδιος αξιωματούχος στο πρακτορείο, προσθέτοντας ότι οι εξελίξεις «δεν θα επηρεάσουν την πολιτική του ΔΝΤ απέναντι στην Ελλάδα, η οποία θα συνεχίσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της».

Κληθείς να σχολιάσει τη σύλληψή Στρος-Καν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση «λειτουργεί θεσμικά και συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση του προγράμματος εξόδου από την κρίση».
http://www.tovima.gr

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

via2

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

«Σεβαστείτε τα δικαιώματά μου» έλεγε στους αστυνομικούς, φωνάζοντας από τους φρικτούς πόνους επί 13 λεπτά