Newsroom

Newsroom

Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup

Στην Κύπρο διεξάγεται σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας καλείται να διαβεβαιώσει τους ομολόγους…

eurogroup

Στην Κύπρο διεξάγεται σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας καλείται να διαβεβαιώσει τους ομολόγους του για την εφαρμογή των προωθούμενων μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ.

Από το κατά πόσο θα επιτευχθεί η συμφωνία με την τρόικα για το συνολικό πακέτο θα εξαρτηθεί η θετική αξιολόγηση των τεχνοκρατών θα αποτελέσουν το πρώτο βήμα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου, καθώς και για την έγκριση της επιμήκυνσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Μέχρι στιγμής τα μηνύματα από το Eurogroup, είναι αρκετά θετικά, ωστόσο επίσημο αίτημα αναμένεται να υποβληθεί κατά τη σύνοδο κορυφής της 18ης Οκτωβρίου. Όπως δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ, προσερχόμενη στη συνεδρίαση, η απόφαση για την Ελλάδα θα ληφθεί τον Οκτώβριο. Χαρακτήρισε επίσης «πολύ φιλόδοξο» τον προϋπολογισμό που έχει παρουσιάσει η χώρα μας και τόνισε πως «πρέπει να εφαρμόσει συγκεκριμένα μέτρα σε σχέση με αυτόν τον προϋπολογισμό». «Θα δώσουμε στην Ελλάδα το χρόνο που χρειάζεται για να το κάνει αυτό, ωστόσο κατά πάσα πιθανότητα δεν θα δοθούν περισσότερα χρήματα», είπε η Αυστριακή ΥΠΟΙΚ.

Το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος δεν απέκλεισε ούτε και ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γιαν Κις Ντε Γιάγκερ, ο οποίος πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει χρόνος για καθυστέρηση των μέτρων».
Ειδικότερα, ο κ. Γιάγκερ ανέφερε ότι «αν το έλλειμμα αποδειχθεί κάπως χειρότερο από το αναμενόμενο, λόγω μιας προσωρινής ύφεσης στην οικονομία, θα μπορούσε να υπάρξει κάποιος χρόνος, αλλά όχι χρήματα».

Οι ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ αναμένεται να επικεντρωθούν, πάντως, κυρίως στο ισπανικό ζήτημα και ειδικότερα στο κατά πόσο η Μαδρίτη θα πρέπει να ζητήσει οικονομική στήριξη, μετά την ανακοίνωση του νέου προγράμματος αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ.


Δυναμική διαδήλωση στο Σύνταγμα για την Γάζα που έπνιξαν με χημικά (video)

παλαι συνταγμα

Δυναμική διαδήλωση στο Σύνταγμα για την Γάζα που έπνιξαν με χημικά (video)

Εκατοντάδες άνθρωποι από φιλο-παλαιστινιακές οργανώσεις, αλληλέγγυοι, συμμετείχαν στη δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για όσα τραγικά συμβαίνουν…

H πρώτη δήλωση του Πάρι Καρβουνόπουλου μετά το εγκεφαλικό: Μου έδωσε αναβολή ο Θεός

karvounopoulos

H πρώτη δήλωση του Πάρι Καρβουνόπουλου μετά το εγκεφαλικό: Μου έδωσε αναβολή ο Θεός

Συγκλονιστική ανάρτηση από τον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο, μετά την περιπέτεια υγείας του και το εγκεφαλικό.