Σίδνεϊ: 6 οι νεκροί από την επίθεση -Στην δημοσιότητα η φωτογραφίά του δράστη

Δραματικός είναι ο απολογισμός από την επίθεση που έγινε σε εμπορικό κέντρο στην Αυστραλία. Μωρό 9 μηνών δέχθηκε μαχαιριά.

δραστης

Εικόνες από την επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας κάνουν το γύρο του διαδικτύου και πλέον φαίνεται και το πρόσωπο του δράστη.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε 5 νεκρούς από την επίθεση, ενώ επιβεβαιώθηκε και ο θάνατος του δράστη, σύνολικά δηλαδή 6 νεκροί από το συμβάν. Μάλιστα όπως αναφέρθηκε στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε μαχαιρωμένο μωρό 9 μηνών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Daily Mail, ο δράστης φέρεται να επιτέθηκε σε μια μητέρα και το μωρό της, με το παιδί να υποβάλλεται τώρα σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο.

Όπως μεταδίδει h  ΕΡΤ  ο δράστης είναι ένας νεαρός άντρας 30 ετών, πιθανότατα αραβικής καταγωγής, ο οποίος μπήκε στο εμπορικό κέντρο σε ώρα αιχμής έβγαλε ένα μεγάλο μαχαίρι και άρχισε να μαχαιρώνει περαστικούς. Στην αρχή κάποιοι θεώρησαν ότι πρόκειται για κάποιο οικογενειακό ζήτημα, για καυγά. Τελικά, όπως διαπίστωσαν γρήγορα οι αυτόπτες μάρτυρες, μαχαίρωνε τυχαία πολίτες. Ακολούθησαν σκηνές πανικού, οι ανθρωποι έσπευσαν και κλειδώθηκαν στα καταστήματα με τη βοήθεια των σεκιούριτι και μπήκε η αστυνομία. Κάποια στιγμή ο δράστης εντοπίστηκε και τον πυροβόλησε μία γυναίκα αστυνομικός. Ο άνδρας φορούσε τη στολή της εθνικής Αυστραλίας στο ράγκμπυ, με την επιγραφή Kangaroos

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται ο δράστης να τρέχει με το μαχαίρι στους χώρους του εμπορικού κέντρου.

Αυστραλιανά μέσα μιλούν για ενδεχόμενο τρομοκρατίας, καθώς στην περιοχή έχουν σπεύσει και αντιτρομοκρατικές δυνάμεις. Μεχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…