Σχολείο στις ΗΠΑ επαναφέρει τη "βέργα" ως τιμωρία

Επιστροφή στο μεσαίωνα για σχολείο στη Τζόρτζια των ΗΠΑ , που ανακοίνωσε ότι θα επαναφέρει τη «βέργα» ως τιμωρία για τους μαθητές του.

Συγκεκριμένα, το GSIC, ένα ημι-ιδιωτικό σχολείο, ενημέρωσε τους γονείς των μαθητών και ζήτησε με έγγραφο να δώσουν τη συναίνεσή τους για τη χρήση της σωματικής τιμωρίας, σε περίπτωση που τα παιδιά τους έχουν κακή συμπεριφορά στην τάξη.

«Υπήρχε μια εποχή που η σωματική τιμωρία ήταν κάτι φυσιολογικό στο σχολείο και δεν υπήρχαν τα προβλήματα που έχουμε τώρα», δήλωσε η επιστάτρια του GSIC, Τζόντι Μπουλινό.

Το έγγραφο που εστάλη στους γονείς περιγράφει λεπτομερώς τους τρόπους που θα επιβάλλεται η σωματική τιμωρία στους μαθητές, σε περιπτώσεις που υποπέσουν σε τρίτο παράπτωμα.

«Ο μαθητής θα μεταφέρεται σε ένα γραφείο. Θα βάζει τα χέρια του στα γόνατά του ή σε ένα έπιπλο και θα τον χτυπούν στα οπίσθια με ένα ραβδί. Η τιμωρία θα επιβάλλεται παρουσία ενός ενήλικου μάρτυρα και δεν επιτρέπονται πάνω από τρία χτυπήματα. Επίσης, νωρίτερα θα έχουν ειδοποιηθεί οι γονείς του μαθητή, ενώ το ραβδί θα είναι ξύλινο, μήκους 61 εκατ. και πλάτους 15 εκατοστών.

Σε περίπτωση που κάποιοι γονείς δεν δώσουν τη συγκατάθεσή τους για σωματική τιμωρία, η εναλλακτική είναι πενθήμερη αποβολή για τον μαθητή», αναφέρει μεταξύ άλλων το έγγραφο.

Σημειώνεται ότι σε 19 πολιτείες των ΗΠΑ επιτρέπεται ακόμη η επιβολή σωματικής τιμωρίας στα σχολεία.

Πηγή: Time

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη γυναικοκτονία: «Κυβέρνηση θεατής σε προαναγγελθέν έγκλημα»

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη γυναικοκτονία: «Κυβέρνηση θεατής σε προαναγγελθέν έγκλημα»

Στην ερώτηση επισημαίνονται «οι ευθύνες της κυβέρνησης και των κρατικών αρχών για ένα έγκλημα που…