Newsroom

Newsroom

Σχετικά ήρεμη η προτελευταία ημέρα, χωρίς μεγάλες δυσκολίες Χημεία και Λατινικά. Οι λύσεις των θεμάτων

Λήγουν αύριο οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους χιλιάδες υποψηφίους που πήραν μέρος σε αυτές διεκδικώντας μια θέση στα ιδρύματα της…

Λήγουν αύριο οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους χιλιάδες υποψηφίους που πήραν μέρος σε αυτές διεκδικώντας μια θέση στα ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Οι φετινοί διαγωνισμοί δυσκόλεψαν τους μαθητές, καθώς στα περισσότερα μαθήματα τα θέματα ήταν απαιτητικά και μεγάλης έκτασης με αποτέλεσμα τα παιδιά να δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να καταφέρουν να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις.

Η χτεσινή ημέρα κύλησε σχετικά εύκολα για όσους διαγωνίστηκαν σε Λατινικά και Χημεία και δυσκολότερα για όσους είχαν επιλέξει το μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών αφού, όπως λένε οι εκπαιδευτικοί, λίγοι θα κατακτήσουν βαθμολογίες πάνω από το 17.

Αναλυτικά ανά μάθημα η εικόνα έχει ως εξής:

Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης: Οπως επισημαίνει η Πανελλήνια Ενωση Χημικών, τα θέματα βρίσκονται εντός των ορίων της διδακτέας ύλης. Χαρακτηρίζονται από σαφήνεια ως προς τη διατύπωσή τους, έχουν αρκετά μεγάλο εύρος και απαιτούν καλή γνώση των εννοιών της Χημείας που περιλαμβάνει η ύλη της Γ’ Λυκείου.

Τα θέματα παρουσιάζουν διαβαθμισμένη δυσκολία και δίνουν τη δυνατότητα σε όλους τους προετοιμασμένους μαθητές να ασχοληθούν με το μεγαλύτερο μέρος των ερωτημάτων και στους πολύ καλά προετοιμασμένους να διακριθούν, εντός του διαθέσιμου χρόνου. Οι ίδιες, εν γένει, επισημάνσεις ισχύουν και για τα θέματα του Εσπερινού Γενικού Λυκείου, τα οποία είναι παρόμοια, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις, ώστε να είναι προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου τύπου λυκείου.

Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης: Η Ενωση Φιλολόγων υπογραμμίζει ότι τα θέματα των Λατινικών ήταν αναμενόμενα χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, απαιτούσαν όμως πολύ καλή προετοιμασία των υποψηφίων.

Τα προς μετάφραση κείμενα προέρχονται από τις διδακτικές ενότητες ΧΧΧ και XLIX του σχολικού εγχειριδίου. Είναι γνωστά και διδαγμένα και δεν έχουν ιδιαίτερες μεταφραστικές απαιτήσεις.

Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον: Το 1 και το 2ο θέμα ήταν βατά. Το 3ο και το 4ο είχαν «πονηρά» σημεία τα οποία μπέρδεψαν τους υποψηφίους.

Οπως τονίζουν οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν το μάθημα, τα θέματα ήταν μικρότερης δυσκολίας συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά αλλά η πλειονότητα των υποψηφίων δεν θα καταφέρει να πάρει βαθμούς πάνω από το 17.
http://www.ethnos.gr

ΝΙΚΟΛ. ΤΡΙΓΚΑ

Πανελλαδικές Εξετάσεις

Οι λύσεις των θεμάτων σε μορφή PDF (Σελ. 1/5)

Οι λύσεις των θεμάτων σε μορφή PDF (Σελ. 2/5)

Οι λύσεις των θεμάτων σε μορφή PDF (Σελ. 3/5)

Οι λύσεις των θεμάτων σε μορφή PDF (Σελ. 4/5)

Οι λύσεις των θεμάτων σε μορφή PDF (Σελ. 5/5)

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Δεν κάνει πίσω το Ισραήλ παρά το «ναι» σε εκεχειρία από τη Χαμάς.

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο