Newsroom

Newsroom

«Σφραγίστε το σπίτι της Μαίρης Χρονοπούλου» – Ποιοι διεκδικούν την κινητή περιουσία της;

Ζητά να σφραγιστεί το σπίτι της Μαίρης Χρονοπούλου ο δικηγόρος της, Δημήτρης Χατζημιχάλης. Ποιοι διεκδικούν την κινητή περιουσία της ηθοποιού.

χρονοπουλου10

Η Μαίρη Χρονοπούλου, μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να έχει αφήσει επίσημα έγγραφα ή διαθήκη -η πιθανότητα ύπαρξης τέτοιας ακούγεται απλά ως πιθανότητα-, τα οποία να επισημοποιούν την παραχώρηση της κινητής της περιουσίας. Αυτό ισχυρίζεται ο Γιάννης Αρμουτίδης, γράφοντας για την εφημερίδα Espresso.

Ειδικότερα, η αγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας την περιουσία της στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Σύμφωνα με απόσπασμα βίντεο το οποίο μεταδόθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή, η Μαίρη Χρονοπούλου φέρεται ότι έδωσε την έγκρισή της στο να χρησιμοποιηθούν τα αντικείμενα του σπιτιού της από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Εκτός, όμως, από την ακίνητη περιουσία της, ασάφεια φέρεται να επικρατεί για την κινητή περιουσία της όσον αφορά τους αποδέκτες της -αφού δεν υπάρχουν εγγύτεροι συγγενείς, παρά μόνο μακρινά ξαδέρφια και στενοί της φίλοι-, οι οποίοι, σύμφωνα με τον νόμο, δεν δικαιούνται να την κληρονομήσουν.

Με την προϋπόθεση όμως, σύμφωνα με δηλώσεις του νομικού συμβούλου της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω Δημήτρη Χατζημιχάλη, ότι θα μετατραπεί το σπίτι όπου διέμενε σε μουσείο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δικηγόρου, είχε γίνει δημόσια αποδεκτό από τον πρόεδρο του εθελοντικού, μη κερδοσκοπικού οργανισμού Κώστα Γιαννόπουλο.

Παρόλα αυτά, μετά τον θάνατό της ηθοποιού δεν ακολούθησε καμία επίσημη δήλωση ή δέσμευση για κάτι τέτοιο από τον Κώστα Γιαννόπουλο. Αυτό οδήγησε τον κύριο Χατζημιχάλη στο να συντάξει αίτημα και να το υποβάλει στο Ειρηνοδικείο, ζητώντας τη σφράγιση του σπιτιού όπου διέμενε η Μαίρη Χρονοπούλου, προκειμένου να γίνει απογραφή των αντικειμένων.

Το αίτημα εκκρεμεί προκειμένου να προχωρήσει η σφράγιση και η καταγραφή των αντικειμένων. Στην περίπτωση όμως που ο Κώστας Γιαννόπουλος δεν επιθυμεί να μετατραπεί το σπίτι της ηθοποιού σε μουσείο, τότε πρέπει να προβλεφθεί η διαδικασία αποθήκευσης των αντικειμένων αυτών, προκειμένου μελλοντικά να ιδρυθεί μουσείο σε διαφορετική τοποθεσία.

Ο Δημήτρης Χατζημιχάλης εμφανίστηκε στη «Super Κατερίνα» την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου με στόχο να αποσαφηνίσει την κατάσταση.

Βίντεο: Ποιοι διεκδικούν την κινητή περιουσία της ηθοποιού:

Αρχικά, ο κ. Χατζημιχάλης είπε: «Κατέθεσα εγώ στο Ειρηνοδικείο στο Κορωπί προκειμένουνου να γίνει η σφράγιση και η απογραφή των κινητών πραγμάτων που βρίσκονται στο σπίτι της Μαίρης, δεδομένου ότι αυτά τα πράγματα τουλάχιστον με τα στοιχεία που εμείς διαθέτουμε δεν είχαν δωρηθεί στο “Χαμόγελο του παιδιού”. Υπήρχε βέβαια μια επιθυμία της Μαίρης…».

Και συνέχισε: «Τα κινητά δεν είχαν δοθεί, υπήρχε μια πρόθεση και της Μαίρης και του κυρίου Γιαννόπουλου για τη δημιουργία ενός μουσείου και να μένανε τα πράγματα εκεί εφόσον φυσικά γινόταν το μουσείο. Βέβαια εκ των υστέρων, εγώ δεν άκουσα τον κύριο Γιαννόπουλου να ξαναδιατυπώνει αυτή την πρόθεση. Μόνο είπε ότι ήθελε να βάλει μια επιγραφή που να λέει: “Εδώ έζησε η Μαίρη Χρονοπούλου που αγαπούσε τα παιδιά”».

Έπειτα πρόσθεσε: «Οπωσδήποτε πρέπει να γίνει απογραφή, ότι είναι να γίνει μετά πρέπει να γίνει πριν. Βλέπετε υπάρχουν πράγματα αξίας, και αυτά τα πράγματα έχουν ιδιαίτερη αξία γιατί ανήκαν στη Μαίρη».

«Δεν μπορεί μια περιουσία που υπάρχει εκεί να μένει έκθετη», τόνισε ο δικηγόρος.

Επίσης, ανέφερε: «Ανεξάρτητα του τι θέλει ο κύριος Γιαννόπουλος, εγώ έκανα αυτή την ενέργεια, ο νόμος λέει ότι και αυτεπάγγελτα η δικαστική αρχή μπορεί να διατάξει τη σφράγιση και την απογραφή. Πρέπει να καταγραφούν και να είναι κάποιος υπεύθυνος και θεματοφύλακας αυτών των πραγμάτων. Δεν μπορούν να υπάρχουν έκθετα πράγματα».

Σχετικά με το αν έχει επικοινωνήσει ή όχι με τον κύριο Γιαννόπουλου, απάντησε: «Επικοινώνησα με τον κύριο Παπαδόπουλο, τον Χάρη και με κάποιους άλλους, αλλά υπάρχει μια δυσκολία στην επικοινωνία με τον κύριο Γιαννόπουλο».

«Εμείς θέλουμε ως φίλοι της Μαίρης να υπάρχουν κάποιες δεσμεύσεις, επίσημα», υπογράμμισε ο δικηγόρος.

Στο τέλος, είπε κλείνοντας: «Μου είπε η υπεύθυνη του Ειρηνοδικείου ότι θα το δρομολογήσει το συντομότερο και θα κληθεί και ο κύριος Γιαννόπουλος για να πει και εκείνος τι προτίθεται».

 

«Tάραξε τα νερά» και πάλι ο Ηλιας Ψινάκης: Αιχμές στον Ίαν Στρατή για την Μαίρη Συνατσάκη-«Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» (video)

2383711

«Tάραξε τα νερά» και πάλι ο Ηλιας Ψινάκης: Αιχμές στον Ίαν Στρατή για την Μαίρη Συνατσάκη-«Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» (video)

«Το #Metoo είναι πολύ σωστό αλλά ευτελίζεται από μερικούς ανθρώπους που θέλουν να πουλήσουν δύο…

Μέγα σκάνδαλο στην Euroleague: Ο διαιτητής Μπολτάουζερ «πιάστηκε» να κλέβει-Είχε σφυρίξει στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι (video)

μπολτάουσερ

Μέγα σκάνδαλο στην Euroleague: Ο διαιτητής Μπολτάουζερ «πιάστηκε» να κλέβει-Είχε σφυρίξει στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι (video)

Απίστευτο περιστατικό στο Βελιγράδι, με τον Σλοβένο ρέφερι της Euroleague, Ματέι Μπολτάουζερ, που είχε οριστεί…

Λέκκας για κατολισθήση στην Σαντορίνη: «Πρόκειται για γνωστό πρόβλημα, θα ληφθούν μέτρα ασφαλείας»

thirasia 1

Λέκκας για κατολισθήση στην Σαντορίνη: «Πρόκειται για γνωστό πρόβλημα, θα ληφθούν μέτρα ασφαλείας»

Για την κατολίσθηση στη Θηρασιά μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, ο οποίος έκανε λόγο για…

Λέσβος: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς σε τροχαίο – Χωρίς τις αισθήσεις της γυναίκα

troxaio me egataleipsi

Λέσβος: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς σε τροχαίο – Χωρίς τις αισθήσεις της γυναίκα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες…