Newsroom

Newsroom

Σεισμός στην Κέρκυρα: «Δεν προκαλεί ανησυχία η σεισμική ακολουθία»

Τι υποστηρίζει ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Αθανάσιος Γκανάς

seismos

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στην ΕΡΤ ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Αθανάσιος Γκανάς, αναφορικά με τον σεισμό που σημειώθηκε το πρωί ανοιχτά της Κέρκυρας, εξηγώντας ότι η σεισμική ακολουθία στην περιοχή που έχει ξεκινήσει πριν λίγες ημέρες δεν προκαλεί ανησυχία.

“Είχαμε μια ασθενή σεισμική δόνηση σε υποθαλάσσιο χώρο, στο βόρειο Ιόνιο. Δεν υπάρχει κάποιο γνωστό ρήγμα εκεί, το ρήγμα που υπάρχει και το ξέρουμε είναι λίγο πιο κοντά στην Κέρκυρα. Είναι μια ακολουθία η οποία ξεκίνησε εδώ και δύο μέρες, έχουμε αρκετούς μικρούς σεισμούς, και σήμερα έγιναν τα 4,7 Ρίχτερ και ακολούθησε μετασεισμός 3,4 Ρίχτερ. Δεν προκαλεί ανησυχία αυτή η ακολουθία, αλλά επειδή είναι μια περιοχή που έχει χαμηλή σεισμικότητα, κάθε δραστηριότητα εκεί μας προξενεί το ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί“, ανέφερε ο κ. Γκανάς.

Για το αν επρόκειτο για τον κύριο σεισμό, απάντησε: “Δεν έχουμε ακόμα αρκετά στοιχεία. Επειδή ο σεισμός είναι στα όρια ασθενούς και ισχυρής δόνησης, θέλουμε λίγα δεδομένα ακόμη. Είναι μια περιοχή που δεν την ξέρουμε καλά, γιατί είναι στο μέσον του βορείου Ιονίου, μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας. Εκεί δεν έχουμε πολλούς σεισμούς, οπότε θέλουμε λίγα δεδομένα ακόμα”.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…