Newsroom

Newsroom

Σε τρία χρόνια φυλακή έχει καταδικαστεί ο Ζαχόπουλος

Η υπόθεσή του συγκλόνισε το πολιτικό σκηνικό, προκάλεσε τριγμούς στην τότε κυβέρνηση και έμεινε για αρκετούς μήνες στην κορυφή της…

Η υπόθεσή του συγκλόνισε το πολιτικό σκηνικό, προκάλεσε τριγμούς στην τότε κυβέρνηση και έμεινε για αρκετούς μήνες στην κορυφή της επικαιρότητας. Ο λόγος για τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού επί κυβερνήσεως Καραμανλή, Χρήστο Ζαχόπουλο.

Αρκετοί από το τότε πρωθυπουργικό περιβάλλον προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την όλη ιστορία. Σε κατ ιδίαν συζητήσεις τους έκαναν λόγο για «προσωπική υπόθεση», ενώ παρουσίαζαν τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείο Πολιτισμού, ως «θύμα» στην υπόθεση.

Κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα της δίκης για την πολύκροτη υπόθεση ο ίδιος ο κ. Ζαχόπουλος προχώρησε ένα ακόμη βήμα πιο πέρα. Κατά τη διάρκεια της απολογίας του έκανε λόγο για πολιτική στόχευση, με απώτερο στόχο να πληγεί η τότε κυβέρνηση Καραμανλή.

Ωστόσο η υπόθεση Ζαχόπουλου κρύβει και μία άλλη πτυχή που ελάχιστοι γνωρίζουν.

Ο πρώην ισχυρός άντρας της κυβέρνησης Καραμανλή έχει καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλάκιση, κατόπιν μηνύσεως του δικηγόρου Ηρακλή Κουτελίδα για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση. Πρόκειται για την υπ. αριθμ. 31419/2012 απόφαση του ΙΑ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία ο κ. Ζαχόπουλος καταδικάστηκε ερήμην. Για το αδίκημα της ψευδούς καταμηνύσεως ο κ. Ζαχόπουλος καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση, ενώ για το αδίκημα της συκοφαντικής σε δυσφήμισης σε ένα χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουτελίδας ήταν ο ένας εκ των δύο δικηγόρων που το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση Ζαχόπουλου το 2008 και ο οποίος έχει απαλλαχθεί από την υπόθεση με το υπ. αριθμ. 1794/2010 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.


Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…