Newsroom

Newsroom

Σε θάνατο με αναστολή καταδικάστηκε η "γυναίκα αράχνη" στην Κίνα

Η αποκαλούμενη «γυναίκα αράχνη» Γκου Καϊλάι, σύζυγος του περιφερειακού ηγέτη του Κομουνιστικού Κόμματος, Μπο Ξιλάϊ, καταδικάστηκε σε θάνατο με αναστολή…

china

Η αποκαλούμενη «γυναίκα αράχνη» Γκου Καϊλάι, σύζυγος του περιφερειακού ηγέτη του Κομουνιστικού Κόμματος, Μπο Ξιλάϊ, καταδικάστηκε σε θάνατο με αναστολή όμως της ποινής, για τη δολοφονία με δηλητήριο του Βρετανού πολίτη Νέιλ Χέιγουντ.

Συνήθως οι θανατικές ποινές που αναστέλλονται μετατρέπονται σε ισόβια ή σε ποινές κάθειρξης έως 25 ετών με την επιφύλαξη της καλής συμπεριφοράς εντός της φυλακής.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου της πόλης Χεφέι ανακοινώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας και έκρινε ένοχη την Γκου Καϊλάι για τη δολοφονία με δηλητήριο του Βρετανού πολίτη Νέιλ Χέιγουντ το Νοέμβριο του 2011 στην πόλη Τσονγκινγκ στα νοτιοανατολικά της Κίνας.

Η δίκη που έγινε στις αρχές Αυγούστου διήρκησε μόλις εφτά ώρες και η κατηγορούμενη παραδέχτηκε την ενοχή της.
Την ίδια ώρα, τέσσερις Κινέζοι αξιωματικοί της αστυνομίας καταδικάστηκαν σήμερα σε ποινές κάθειρξης από πέντε ως 11 χρόνια επειδή υπονόμευσαν τις έρευνες για την δολοφονία του Βρετανού επιχειρηματία σε μια προσπάθεια να γλιτώσουν την Γκου Καϊλάι, παραποιώντας στοιχεία της έρευνας προκειμένου ο θάνατος του Βρετανού να αποδοθεί σε ατύχημα.

Επίσης, σε κάθειρξη εννέα χρόνων καταδικάστηκε ο Ζανγκ Σιαοζούν, βοηθός της Γκου, ο οποίος θεωρήθηκε από το δικαστήριο συνένοχός της.