Newsroom

Newsroom

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Ιταλίας – Αυστρίας: "Δεν θα δεχθούμε ελέγχους στο έδαφός μας", λένε οι Ιταλοί

Ιδιαίτερα θερμό είναι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες μεταξύ Ιταλίας και Αυστρίας με αφορμή την πρόθεση της δεύτερης να υψώσει φράχτη στο συνοριακό πέρασμα των δυο χωρών, στο Μπρένερ του Τιρόλου.

5721d5ba1dc5246c1f8b4d4c

Ήδη ο ιταλός πρωθυπουργός, Ματέρο Ρέντσι έχει κάνει λόγο για μια κίνηση η οποία τοποθετεί την Αυστρία «αδιάντροπα» ενάντια στο ευρωπαϊκό δίκαιο, την ιστορία και το μέλλον της Γηραιάς Ηπείρου.

Από την άλλη μεριά η Αυστρία έχει υιοθετήσει σκληρή γραμμή στο μεταναστευτικό – προσφυγικό, κατηγορώντας την Ιταλία και την Ελλάδα ότι στέλνουν άκριτά και χωρίς έλεγχο πρόσφυγες και μετανάστες προς βορρά.

H Iταλία δεν θα δεχθεί ελέγχους της Αυστρίας στο έδαφός της

«H Iταλία δεν θα δεχθεί ελέγχους της Αυστρίας στο έδαφός της», δήλωσε η υπουργός αρμόδια για τις συνταγματικές αλλαγές Μαρία Έλενα Μπόσκι, σε συνέντευξή της στην ιταλική δημόσια τηλεόραση La7.

«Η Αυστρία ξέρει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε ελέγχους επί ιταλικού εδάφους, και εμείς δεν θα δεχθούμε κάτι τέτοιο. Θεωρώ ότι στη φάση αυτή μετρούν πολύ οι χαρακτηριστικοί τόνοι της προεκλογικής εκστρατείας. Ευχόμαστε να μην τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα αυτά», συμπλήρωσε η Μπόσκι.

Η Ιταλίδα υπουργός διαπίστωσε όμως ότι «τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα στην Αυστρία απέδειξαν πως οι πολίτες, όταν πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα σε έναν δημαγωγό και το κακέκτυπό του, επιλέγουν τον πρώτο» και άρα «οι τόνοι των ημερών αυτών δεν φέρουν αποτέλεσμα».

«Η Ιταλία δεν θα δεχθεί παραβιάσεις των διεθνών και ευρωπαϊκών συνθηκών, από την στιγμή που είμαστε φίλοι, σύμμαχοι, και ανήκουμε στην ίδια κοινότητα» υπογράμμισε, τέλος, η Μαρία Έλενα Μπόσκι, χωρίς να παραλείψει να τονίσει ότι η Αυστρία, προς το παρόν, «έχει περιορισθεί μόνο σε απειλές, αλλά δεν έχει προβεί σε ενέργειες για τις οποίες να μπορούν να επιβληθούν κυρώσεις από την Ευρώπη».

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

KERKYRA 2

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

Το ιστορικό έθιμο των Μπότηδων παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίο στην φετινή του εκδοχή καθώς από…