Newsroom

Newsroom

Σε συνέντευξη Τύπου καλούν οι γονείς που θέλουν να πάρουν τα παιδιά τους από το νηπιαγωγείο του Περάματος

Συνέντευξη Τύπου έχει προγραμματιστεί το Σάββατο στο ξενοδοχείο Cavo D' Oro από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του νηπιαγωγείου Ν. Ικονίου Περάματος, καθώς όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση οι θέσεις και τα αιτήματα του συλλόγου διαστρεβλώθηκαν από τα ΜΜΕ.

589359861dc524223c8b4624

«Ο Σύλλογος Γονέων Νηπιαγωγείου Νέου Ικονίου Περάματος και οι λοιποί γονείς αποφασίσαμε να ζητήσουμε την άμεση μετεγγραφή των παιδιών μας σε άλλα σχολεία της περιοχής, από την στιγμή που δεν έγιναν δεκτά τα αιτήματά μας από την Πολιτεία» σημειώνεται στην ανακοίνωση. 

Όπως είχε γίνει νωρίτερα γνωστό, από τα 122 παιδιά που φοιτούν στο δημοτικό έχουν γίνει αιτήσεις μεταγραφής για τα 70 και αντίστοιχα 16 αιτήσεις από τα συνολικά 30 νήπια που φοιτούν στο νηπιαγωγείο. 

Η ανακοίνωση καταλήγει σημειώνοντας: «Δεν αντιμετωπίζουμε ρατσιστικά κανέναν άνθρωπο και πάνω απ’ όλα κανένα παιδί. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ρατσιστικά όλους εμάς, τους πολίτες που διεκδικούμε τα στοιχειώδη για εμάς και τις οικογένειές μας».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του koutipandoras.gr, κατά την ενημέρωση της προηγούμενης εβδομάδας στους γονείς του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου του Ν. Ικονίου, εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας εν μέσω έντασης μπόρεσαν να πάρουν το λόγο για να

τους

διαβεβαιώσουν πως τα παιδιά τους δεν θα πάθουν απολύτως τίποτα από τα προσφυγόπουλα. 

Οι αντιρρήσεις των συγκεκριμένων κηδεμόνων δεν απέχουν καθόλου από όσα έχουν ακουστεί το προηγούμενο διάστημα, με πολλούς εξ αυτών να θεωρούν πως η υγεία των παιδιών τους θα κινδυνεύσει, ασχέτως κι αν όλα τα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στη δομή του Σχιστού είναι εμβολιασμένα. Η πλειοψηφία ζητούσε από τους αρμόδιους να στείλουν τα προσφυγόπουλα σε άλλα σχολεία, ενώ απαιτούσαν γραπτή εγγύηση από το υπουργείο ότι τα παιδιά τους δεν θα πάθουν τίποτα. Σαφώς, δεν έλειψαν και οι αναφορές στις διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις των παιδιών των προσφύγων.

Κατα τ’ άλλα, όπως σημειώνουν οι ίδιοι, δεν είναι ρατσιστές…

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…