Newsroom

Newsroom

Σε ρωσικό site ο Σνόουντεν

Υποστήριξη σε μεγάλο ρωσικό ιστότοπο θα παρέχει ο Έντουαρντ Σνόουντεν. Σύμφωνα με δήλωση δικηγόρου, ο οποίος βρίσκεται σε επαφή μαζί…

Υποστήριξη σε μεγάλο ρωσικό ιστότοπο θα παρέχει ο Έντουαρντ Σνόουντεν. Σύμφωνα με δήλωση δικηγόρου, ο οποίος βρίσκεται σε επαφή μαζί του και τον βοήθησε να πάρει προσωρινό πολιτικό άσυλο, ο πρώην τεχνικός σύμβουλος της NSA πιάνει δουλειά από τον Νοέμβριο.

Τα πρακτορεία RIA και Reuters δεν αναφέρουν το όνομα της ιστοσελίδας, ενώ σύμφωνα με τον Ανατόλι Κουτσερένα, τον δικηγόρο που είναι κοντά στον Σνόουντεν, αυτό γίνεται διότι διαφορετικά θα προκύψουν θέματα ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει απορρίψει το αμερικανικό αίτημα έκδοσης του κ. Σνόουντεν στις ΗΠΑ, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατασκοπεία και στις αρχές Αυγούστου του παραχώρησε πολιτικό άσυλο που μπορεί να ανανεώνεται ετησίως.

Ο κ. Πούτιν έχει διαψεύσει πληροφορίες ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ανέκριναν τον Ε. Σνόουντεν ζητώντας του πληροφορίες όταν έφθασε στη Ρωσία και ο κ. Κουτσέρενα τον περιγράφει ως κάποιον που προσπαθεί να ζήσει μία φυσιολογική ζωή, στον βαθμό που κάτι τέτοιο είναι δυνατόν.

Ο ρώσος δικηγόρος είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ελπίζει ο κ. Σνόουντεν να βρει μία δουλειά γιατί ζει με λιγοστούς πόρους – κυρίως από δωρεές.