Newsroom

Newsroom

Σε ράλι ανόδου η τιμή της αμόλυβδης

Στα 1,65 ευρώ το λίτρο έφτασε σήμερα η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης που φαίνεται να αυξάνεται σταθερά τις τελευταίες…

5

Στα 1,65 ευρώ το λίτρο έφτασε σήμερα η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης που φαίνεται να αυξάνεται σταθερά τις τελευταίες μέρες κατά περίπου 0,5 λεπτά από μέρα σε μέρα.

Ταυτόχρονα, ακριβαίνει και η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, η οποία σήμερα διαμορφώνεται στα 85,7 λεπτά το λίτρο, εμφανίζοντας αύξηση κατά 5,5 ευρώ το λίτρο από την 1η Φεβρουαρίου που η μέση τιμή του ήταν στα 80,2 ευρώ το λίτρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της αμόλυβδης έφτασε σήμερα στο 1,65 ευρώ, από 1,646 ευρώ χθες, 1,64 ευρώ τη Δευτέρα και 1,636 ευρώ το περασμένο Σάββατο.

Σε 9 νομούς της χώρας (Κεφαλονιά, Λασίθι, Ρέθυμνο, Σάμος, Χίος, Χανιά, Κέρκυρα, Κυκλάδες και Ηράκλειο) η μέση τιμή υπερβαίνει το 1,7 ευρώ, όταν σε άλλους 7 (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πιερία, Δράμα, Ανατολική Αττική, Ημαθία, και Σέρρες) ξεκινά από 1,617 και δεν ξεπερνά το 1,63.

Το φθηνότερο πρατήριο της χώρας εντοπίζεται στην Κόρινθο, με 1,548 ευρώ και το ακριβότερο στις Κυκλάδες με 1,837, με την απόκλιση του φθηνότερου από το ακριβότερο να πλησιάζει τα 30 λεπτά το λίτρο.

Όσον αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης οι ακριβότεροι νομοί είναι Κυκλάδες, Λασίθι, Χανιά, Κεφαλονιά και Κέρκυρα όπου η μέση τιμή κλιμακώνεται μέχρι 91,1 λεπτά, ενώ εντύπωση κάνει το γεγονός ότι το φθηνότερο πρατήριο (με 79 λεπτά το λίτρο) αλλά και το ακριβότερο (97 λεπτά) βρίσκονται στον ίδιο νομό, στη Θεσσαλονίκη.

http://www.ethnos.gr