Σε παράλληλο σύμπαν η Κομισιόν: "Δεν αμφισβητήσαμε ποτέ τις συλλογικές συμβάσεις στην Ελλάδα!"

Από παράλληλο σύμπαν μοιάζει να έρχεται η απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα για τα εργασιακά.

584ffefa1dc5243e3e8b4bc7

Η Επιτροπή ισχυρίζεται ότι «το δικαίωμα των εργοδοτών και των εργαζομένων να διαπραγματεύονται και να συνάπτουν συλλογικές συμβάσεις στην Ελλάδα δεν έχει τεθεί ποτέ υπό αμφισβήτηση»!

Σαν να μην έχουν ψηφιστεί, με υπόδειξη της Κομισιόν κι όλης της τρόικας, πέντε εργασιακοί νόμοι μεταξύ 2010-2012, με τους οποίους οι συλλογικές συμβάσεις έχουν ουσιαστικά καταργηθεί.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στα ερωτήματα της Κωνσταντίνας Κούνεβα η επίτροπος Μαριάν Τίσεν ισχυρίζεται ότι οι θέσεις των Ελλήνων κοινωνικών εταίρων και η κοινή τους δήλωση στις 19/6/2016 λαμβάνονται υπόψη κατά τη διαπραγμάτευση και ότι η Κομισιόν ενεργεί «σε πλήρη συμμόρφωση με τις Συνθήκες και τον Χάρτη», ενώ καταλήγει στην διαπίστωση ότι δεν έχει αμφισβητήσει ποτέ το δικαίωμα στις συλλογικές διαπραγματεύσεις!

«Εμείς ζούμε σ’ αυτό το σύμπαν. Και ξέρουμε ότι οι μνημονιακοί νόμοι που αχρήστευσαν τη διαδικασία των συλλογικών συμβάσεων έχουν τη σφραγίδα όχι μόνο του ΔΝΤ, αλλά και της Κομισιόν», δήλωσε η κ. Κούνεβα σχολιάζοντας την απάντηση της Κομισιόν.

«Θυμίζω ότι μόλις πριν μερικές μέρες, στο Συμβούλιο Υπουργών Εργασίας, η ελληνίδα υπουργός Έφη Αχτσιόγλου επέκρινε την Κομισιόν για την ταύτισή της με το ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά. Εύχομαι η σημερινή απάντηση της κ. Τίσεν να σηματοδοτεί αλλαγή στη στάση της Κομισιόν και στροφή στην υποστήριξη των ελάχιστων εργασιακών δικαιωμάτων που βασίζονται στο ευρωπαϊκό δίκαιο. Περιμένω να διαπιστώσουμε στην πράξη αυτή την αλλαγή στάσης και στις συζητήσεις για την αξιολόγηση στην Ελλάδα, αλλά και αύριο, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο», κατέληξε η ευρωβουλευτής.

Σημειώνεται ότι αύριο (14/12), στις 4 μ.μ. ώρα Ελλάδας, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο είναι προγραμματισμένη συζήτηση για τα εργασιακά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της οποίας καλούνται η Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να αποσαφηνίσουν τις θέσεις τους ενόψει της αξιολόγησης.

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

dentro

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

βαξ παπ

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

Ο πρώην υπουργός είχε απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του…

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

opadoi

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

Tρία από τα μέλη της συμμορίας βρίσκονται στις φυλακές, ενώ από τις έρευνες που έκαναν…